Какво да правите със сока, който е останал в буркана

...
Какво да правите със сока, който е останал в буркана
Коментари Харесай

10 причини НИКОГА да не изхвърляме сока от киселите краставички

Какво да вършиме със сока, който е останал в буркана от кисели краставички? Пиенето на този сок не е тъкмо прелестно прекарване.
Много хора просто изливат течността в канала, само че това е голяма загуба! Най-вероятно не го знаете, само че сокът от киселите краставички има доста приложения.
Ще ви разкажем за няколко от тях по-долу.
1. Слънчево изгаряне
Прекарали ли сте малко доста време на слънце, без да сте поставили (достатъчно) слънцезащитен крем? Потопете памучен плат в сок от кисели краставички и го разтрийте върху себе си. Това ще помогне за облекчение на изгарянето!

2. Мускулни крампи 
Много треньори поучават своите спортисти да пият сок от туршия след всяка подготовка. Ако изпиете една четвърт чаша сок от буркан от туршия, мускулите ви няма да болят толкоз на идващия ден. Този съвет работи толкоз добре, че Gatorade в действителност е създал специфична спортна напитка със сок от туршия, която оказва помощ за попречване на болки в мускулите. Бихте ли пробвали?

Вижте тази обява в Instagram.

3. Махмурлук
Прекалено доста изпит алкохол нощес? Изпийте малко сок от кисели краставички преди да си легнете и ще забележите, че махмурлукът ви ще бъде много по-приемлив. Ще се почувствате доста по-добре! Това се дължи на натрия и калия, които са в сока.
4. Киселини в стомаха
Смесете малко сок от бурканче с кисели краставички с оцет и мед. Всички тези субстанции са потребни за стомаха ви. Една глътка от тази кисела примес преди вечеря може вярно да предотврати киселини. Може да звучи спорно да пиете нещо толкоз кисело, с цел да предотвратите киселинен рефлукс, само че в действителност работи.
5. Отслабване
Направени са доста проучвания за връзката сред оцета и загубата на тегло. Оказва се, че в случай че пиете по малко оцет (от който е изработен сокът от туршия) всеки ден, ще отслабнете по-бързо.

6. Простуда и болки в гърлото
Когато изпитвате първите признаци на възпалено гърло или простуда, би трябвало да имате супена лъжица сок от туршия. Киселините в сока са също толкоз ефикасни, колкото сиропът за кашлица и доста по-органични.
7. Нива на кръвната захар
Според проучване, извършено от Journal of Diabetes, пиенето на малко сок от туршия преди всяко хранене оказва помощ да се поддържа кръвната захар на вярното равнище. Това е изключително значимо за хората, които имат диабет вид 2.
8. Готвене
Можете да употребявате сока от бурканче за кисели краставички като сурогат на оцета или да го смесите с малко кисело мляко за кремообразен дресинг за салата за зелена салата, салата от яйца, рибна салата или картофена салата. Някои хора също употребяват сок от туршия, с цел да мариноват месото си. Можете също по този начин да го употребявате, с цел да го извършите още по-вкусен.
9. Полиране на принадлежности
Извадете гъба и изтъркайте всичките си медни принадлежности, идеално почистени с малко сок от бурканче за туршия. Потопете гъбата или кърпата в част от сока и използвайте това, с цел да полирате медта.
10. Тор
Това може да звучи малко необичайно, само че сокът от туршия е доста подобаващ да се употребява като тор. Това също ще накара плевелите като магарешки трън и коприва да изчезнат.


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР