Какво би предложила Европейската комисия за справяне с негативните последствия

...
Какво би предложила Европейската комисия за справяне с негативните последствия
Коментари Харесай

Иво Христов към ЕК: Може ли България да получи компенсации за фалита на ”Томас Кук”?

Какво би предложила Европейската комисия за справяне с отрицателните последици от банкрута на английската компания, попита българският евродепутат
" Предвид обстоятелството, че все още на оповестяване на банкрут компанията „ Томас Кук “ е записана в страна членка на Европейския съюз, Англия, има ли благоприятни условия страна членка, в този случай - България, да получи обезщетения за операторите тук-там за настаняване посредством гаранционен фонд на Европейския съюз? Ако няма такава опция, какво би предложила Европейската комисия за справяне с отрицателните последици от банкрута на „ Томас Кук “? "

Това запитване насочи към Европейската комисия Иво Христов, член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

На 22.09.2019 година английската компания в областта на туризма „ Томас Кук “ разгласи банкрут. Бяха наранени стотици хиляди пасажери, само че пострадали станаха и доста други туристически оператори, като да вземем за пример хотели.

" Според предварителни оценки над 50 хотела в България ще бъдат наранени от създалата се обстановка. Неосъществени заплащания, които са причина за безпокойствие и са причина за евентуални вреди, се правят оценка на стотици милиони лв. за българската страна. Фалитът на английския туроператор е доста неприятна вест за българския туризъм, защото до момента " Томас Кук " е осигурявал почти 300 000 туристи към България ", разяснява Христов.

Отговор от Европейската комисия се чака в границите на три седмици след датата на изпращането на въпроса (1 октомври).

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР