Каквито и фондове да се наливат в България за социално-икономическо

...
Каквито и фондове да се наливат в България за социално-икономическо
Коментари Харесай

Радев: Ако гледаме само тръбите, асфалта и кабелите, след 30 г. ще ги положим, но след това какво

Каквито и фондове да се наливат в България за социално-икономическо доближаване, няма да има резултат, до момента в който не реализираме доближаване в образованието, науката и нововъведенията. Важно е да работим за развиването на тяхната инфраструктура. Това сподели президентът Румен Радев на Обществено-политически конгрес в София на тематика " Насърчаване на градивния капитал в България: разрастване на капацитета на районите за развиване на нововъведенията в частния бранш ".

Дискусията, проведена от Центъра за проучване на демокрацията, е част от програмата на българското домакинство на самодейността за районна транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност " Три морета ".

Президентът Радев напомни предлагането на България, която семейства Шестата среща на върха на " Три морета " в София тази година, за прибавяне на просветителната, научна и новаторска съгласуваност като приоритет на самодейността.

Радев уточни, че страните-членки на самодейността и стратегическите й сътрудници - Съединени американски щати, Германия и Европейска комисия са се убедили, че този приоритет е ключът към бъдещето на " Три морета ". Ако гледаме единствено на инфраструктурата, на тръбите, на асфалта, на кабелите, след 20-30 години ще ги поставим, само че какво по-късно? Така че, ние отворихме вратата към бъдещето, което би трябвало да градим през днешния ден, а бъдещето е младежите, научните звена, всички проучвателен звена и лаборатории, новаторски предприятия да се обединят, да свържат своя капацитет, сподели Румен Радев. Без развиване на технологиите, без нововъведения, няма да имаме бъдещето, което заслужаваме, уточни още президентът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР