Каквито и експерти да се изберат в Българската банка за

...
Каквито и експерти да се изберат в Българската банка за
Коментари Харесай

Проф. Валери Димитров: Държавното дялово участие на ББР да бъде приватизирано

Каквито и специалисти да се изберат в Българската банка за развиване, моделът е циничен . Тук става дума за държавна банка и защото страната е собственик на капитала, процедура е да се появява наклонност за основаване на разбиране измежду обществото, че страната разпределя непочтено кредитния запас “. Това разяснява пред БНР проф. Валери Димитров, специалист по банково право и учител в УНСС. 

По думите му тази банка е хибридна - хем е комерсиална, хем капиталът ѝ се държи от страната

„ Тя не може да банкрутира, извадена е от същинския пазар на банкови услуги. Банката може да бъде прекъсната единствено със Закон за разпродажба. Тази банка неизбежно поражда чувството, че страната разпределя кредитен запас. В един миг хората си споделят, че банката разпределя ресурса в интерес на избрани политически другари “. 

В предаването „ Неделя 150 “ проф. Димитров добави: 

Държавното дялово присъединяване на банката би трябвало да бъде приватизирано , да бъде продадено на банка със солидна известност, от чужбина по-добре. Тогава ще приключат всички кавги с така наречен „ насърчително държавно банкерство “. Според него би трябвало да се оцени успеваемостта на дъщерните сдружения на банката

Интервюто с проф. Валери Димитров можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР