Какви възможности предлага инвестиционната спестовна сметка и за кого е

...
Какви възможности предлага инвестиционната спестовна сметка и за кого е
Коментари Харесай

Инвестиционна спестовна сметка – защо и за кого



Какви благоприятни условия предлага капиталовата спестовна сметка и за кого е подобаваща? Дали тя може да бъде финансово леговище на нашите спестявания в изискванията на инфлация?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Никола Янков , финансов анализатор:

“Ситуацията с негативните банкови лихви, изключително за по-големите суми и увеличените такси ще продължи тази година. Бих добавил, че това ще продължи може би и в идващите няколко години, защото макрорамката в Еврозоната и Европейски Съюз няма да се промени скоро , най-малко във връзка с лихвената политика на ЕЦБ. Това е новото обикновено, с което хората, които имат спестявания, би трябвало да свикнат. “

“Алтернативата за множеството български жители до момента е била постоянно нещо като парцел, или заеми на другари, или някакъв тип нетрадиционен за вложение отвън банковата система.

Истината е, че по-голямата част от хората в Западна Европа и в развития свят употребяват един различен метод за ръководство на своите спестявалия. Това е спестовната капиталова сметка .

Това в действителност е сметка, ръководена от професионални мениджъри от компании, които са лицензирани за задачата.

Всяко семейство, вложител или спестител има в естествения свят такава сметка, в която натрупва настоящо спестявания. Това са дълготрайните спестявания, примерно нещо, заделено за личен пенсионен фонд, откакто човек излезе от дейна роля. Или фонд за обучение на децата след години.

При капиталовите сметки парите не са забити в една съответна постройка, апартамент или нещо сходно . Имате голям брой финансови принадлежности, които са вложени в целия свят. Реално инвестирате по света. По този метод човек не поставя всичките си яйца в една кошница. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР