Какви са ползите от консумацията на червено виноВъв виното се

...
Какви са ползите от консумацията на червено виноВъв виното се
Коментари Харесай

По колко вино на ден можем да пием без проблем?

Какви са изгодите от потреблението на алено вино

Във виното се съдържа веществото ресвератрол, което участва основно в ципите на аленото грозде. То има антиоксидантни свойства, които спомагат за профилактиката против някои болести, като инфаркт, рак, диабет и инсулт.

Другите антиоксиданти, съдържащи се в аленото вино – от рода на флавоноиди и танини, също показват изявено пребиотично деяние, усилват количеството и усъвършенстват качеството на потребните бактерии в чревния тракт, понижават възпаленията и укрепват имунната система.

Ето мнението по този въпрос на доктор Татяна Занин, споделно от.

Прекалената консумация на вино, несъмнено, е нездравословна. Тя може да способства в изцяло негативен проект за развиването на някои здравословни проблеми като рак, алкохолизъм, високо кръвно налягане. И още: тъй като съдържа алкохол, виното въобще не се предлага на младежи под 18 години, също и на дами, които в интервала на възможната му консумация кърмят или са бременни.

По принцип, някои от възможните и вероятни изгоди за здравето, които потреблението на алено вино може да даде, са следните (но, да повторим: единствено възможни и вероятни, а не обезпечени и непременни!).

1. То снижава риска от атеросклероза, тъй като спомага за повдигане на степента на „ положителния холестерол “, плюс смъкването на степента на „ неприятния “ холестерол.

2. Облекчава регулирането на кръвното налягане; по-конкретно, улеснява отпущането на кръвоносните съдове и кръвообращението.

3. Предотвратява рака, помагайки в съпротивата срещу свободните радикали, които вредят на здравите кафези в организма.

4. Подпомага лекуването на хронични болести от вида на кожни проблеми и артрит, с помощта на антиоксидантното си и противовъзпалително деяние.

5. Предпазва от тромбоза и инсулт, предотвратява окисляването на мастните кафези и образуването на артериални мастни плаки.

6. Усилва имунната система, тъй като влияе противовъзпалително и пребиотично, усъвършенства качеството и усилва количеството на потребните бактерии в чревния тракт, укрепва имунните кафези.

7. Помага за отбягване на диабет, защото антиоксидантните свойства предотвратяват устойчивостта на инсулина – хормона, който контролира степента на кръвната захар.

Тези вероятни изгоди може да бъдат получени, обаче, единствено и само с умерената консумация на вино. Заслужава да се означи още, че към този момент липсват изследвания, извършени за по-дълги интервали, които да потвърдят директната връзка сред алено вино и, респективно, негови изгоди за здравето.

При това, тези антиоксиданти, които участват във виното, може да бъдат открити в огромни количества и в други храни - сок от бяло и алено грозде, какао и горски плодове, предлагайки същите изгоди за здравето.

За да се реализиран вероятните изгоди от потреблението на вино, също по този начин е значимо да се съблюдава здравословна и уравновесена диета, безусловно съчетана с регулярни физически извършения.

Американската кардиологична асоциация смята, че безвредната дневна доза вино е до 148 мл за дами и до 295 мл за мъже – за напитка със наличие на алкохол до 12%.

Какви са възможните опасности?

Прекалената консумация на вино е в положение да усили риска от някои типове рак - на устната празнина, гърлото, гърдата, хранопровода и черния дроб.

Прекаленото пиянство на вино може да предизвика и други проблеми: цироза на черния дроб, кратковременна или дълготрайна загуба наизуст, меланхолия, тревога, високо кръвно, алкохолизъм, сърдечно-съдови затруднения, диабет, затлъстяване.

Кой не трябва да пие вино?

Виното е изрично несъответствуваща напитка за бременни дами и/или кърмачки. Също по този начин, тази напитка не се предлага за младежи под 18 години, както и за тези, на които следва да карат.

Не бива да пият вино хора, които са подложени на лекуване, възвръщат се от алкохолизъм или изпитват компликации при управление на количеството употребявани алкохолни питиета.

Също по този начин, тези, които използват постоянно медикаменти или имат здравословни проблеми, би трябвало постоянно да се поучават с доктор, преди да пият вино.

*Внимание! Статията има единствено осведомителен темперамент. Винаги се обръщайте към способен доктор!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР