Какви коли карат нашите народни избраници. Това провери на място

...
Какви коли карат нашите народни избраници. Това провери на място
Коментари Харесай

Какви коли карат депутатите ни: Паркингът на НС като германс...

Какви коли карат нашите национални избраници. Това ревизира на място „ Марица “ преди два дни. Четвъртък е присъствен ден в Народното събрание, в който националните избраници си губят времето с тематиката „ Джемкорп “. А хубавото време разрешава обстойна разходка из служебния паркинг до „ Александър Невски “. Със сигурност има и други хубави коли в депутатските гаражи, само че най-малко тези са паркирани извън в този час.

Мерцедес S580 4 matik

Лимузината се появява още на входа на служебния паркинг откъм Народното събрание. Този звяр не е преди малко излязъл от магазина, каран е, само че пък и какъв брой да е употребен, откакто премиерата особено на този модел е през ноември 2020 година. Казват, че най-новите ъпдейти са и най-хубавото, което може да бъде открито в първокласния сегмент.

Депутатът със софийски номер се радва на 503 коня, събрани в 4.0-litre biturbo V8 мотор. За вероятните екстри няма да пишем, тъй като ще отнеме цяла страница. Най-важните - звярът набира 100 км/ч за 4,5 секунди! Снабден е с деветстепенната атоматична скоростна кутия. Средният разход на бензин е от 6,5 до малко над 10 на 100, само че за притежателя това надали е грижа. Справка в родни уеб сайтове демонстрират, че за автомобил на няколко хиляди километра би трябвало да приготвите най-малко 250-270 бона.



Мерцедес E400 4MATIC

Точно до първия мерцедес е паркиран още един братовчед от немската марка. Този красавец от Е серията е малко по-стар, по-малко мощен - 333 коня, които подсигуряват изцяло естествен разход на бензин - 7,8 разбъркан. Мерцедесът, още веднъж със софийски номер, е чудесно поддържан. Подобна машина на към 5 години и 100 000 километра може да бъде спазарена у нас за 70 000  лв. при междинен клас съоръжение. Може да е скъпо за някои, само че прави приблизително 9-10 депутатски заплати. Все едно вие да си купите някой опел за 15 бона, в случай че работите като касиер във верига хипермаркети. Сделка си е!



Мерцедес EQS 500 4MATIC

Следващият безценен автомобил, който ни притегля вниманието, също излиза от Щутгарт. Тук приказваме напълно за електрически звяр. Преди време депутатът от Демократична България - проф. Александър Симидчиев, се похвали пред „ Марица “, че кара подобен мерцедес. Нищо чудно да е неговият, още повече номерът е софийски. Истински шедьовър на дизайна, тази електричка може да ви бъде докарана незабавно от Германия против 240 000 лв.. С едно зареждане ​минава 688 километра, което за България е премного. Мощността е равнозначна на 449 конски сили и подсигурява ускоряване до 100 км/ч. за 4,8 секунди. 



Ауди Q7

Явно това е обичаната марка на родния народен представител. В слънчевия четвъртък цели 4 лъскави представителя на „ Седмѝцата “ са паркирани сред Народното събрание и катедралата. Най-лъскавата е с варненски номер! Топ осъществяване, само че мъчно е да гадаем какъв тъкмо бензинов мотор е докарал този красавец от морето. Най-вероятно става дума за бензиновия с 340 коня, който харчи приблизително към 10 на 100 и форсира за 5,9 секунди до стотачката на километража. Подобен като години и километри джип може да бъде платен у нас за 90 бона (произведен през май 2019 година, на 50 000 километра).

Прави усещане, че единствено единият от почитателите на Ауди Q7 в Народното събрание е заложил на класическия TDI 3-литров мотор.



Два пъти от VW Туарег V6 TDI, апелирам

Поне двама национални избраници са се доверили на класиката от Волфсбург, прочут в Перник като „ ГолемиО Голф “.  Туарегът е идеалният SUV, в случай че не смятате да карате офроуд. Този модел е екипиран с извънредно мощен и чевръст мотор - 245 коня с ускоряване от 7,6 секунди от 0 до 100 км/ч. И е напряко пестелив за стандартите на джип с смесен разход от 7,4 литра дизел, което си е договорка даже без отстъпка от 25 стотинки, отстранена от депутатите. И двата джипа на паркинга могат да бъдат открити на остаряло за към 40 бона – 7-8 години шофиране при добра поддръжка и до 200 000 километра пробег.



Много елегантно Волво XC 60

притегля вниманието в  самия завършек на паркинга откъм „ Александър Невски “. Става въпрос за вид T6 AWD - чудесно решение за фамилна кола, което подсказва ситуацията на депутата с несъмнено изтънчен усет. Като нищо може да е жена. Бензиновият автоматик е доста крепък като множеството шведски представители на SUV територията. 310 коня са предостатъчни за всеки аутобан в Европа, а разходът на гориво е отличен  - 7,8 смесен. Е, цената не е за всеки - близо 80 бона за сходна машина на към 2-3 години и не повече от 50 000 километра пробег.



От Хасково идва звярът БМВ  6 GT,

струващ към 80-90 хиляди лв., в случай че е правилно догатката ни, че става въпрос за бавареца  640i xDrive, закупен от формален дилър с високо равнище на съоръжение, каран към 3 години, под 100 000 км. Черният красавец предлага 340 коня на бензиновия мотор, които безусловно летят на пътя. 250 километра в час не се усещат, ускорението е под 5 секунди до стотачката.



Да похвалим още един екополитик с Фолксваген ID.3,

който по закон може да паркира където си желае в центъра на София. Капацитетът на батерията е 58 kWh и подсигурява 424 километра пробег - съвършено за града и задоволително за цяла България, в случай че живеете в Пловдив. И единствено едно зареждане, при изискване че сте софиянец или народен представител там. То изисква съвсем 6 часа обикновено зареждане и 24 минути бързо. Максималната скорост на електричката е 160 км/ч., само че повече у нас не трябват. А и е доста пъргаво със своите 7,3 секунди за повдигане на „ 100 километра в час “, както пееше Васко Кеца. Лошата вест е цената - тъкмо подобен гаранционен фолксваген от 2020 година сега се продава за 82 бона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР