Какви чудеса могат да се случат с организма ни, ако

...
Какви чудеса могат да се случат с организма ни, ако
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ни, ако ядем фурми всеки ден!

Какви чудеса могат да се случат с организма ни, в случай че всеки ден консумираме фурми? Освен, че са вкусни, те въздействат позитивно на цялото ни тяло – понижават риска от рак, спомагат за отслабването и още доста други неща.

Ето и останалите им изгоди:

Намален риск от рак на дебелото черво

Фурмите имат удобен резултат върху храносмилателната система. Ако ги хапвате всеки ден, ще подобрите функционалността на червата. Те спомагат храната да бъде обработена по-бързо. Така нездравословните бактерии нямат време да навредят на червата ви, написа dunavmost.com. С помощта на фурите изхождането се възстановява, а рискът от запек фрапантно понижава. Хората, които постоянно употребяват фурми, не се сблъскват с рак на дебелото черво. Учените настояват, че яденето им усилва броя на положителните бактерии в червата, които блокират клетките на злокачествените тумори.

Ще станете по-весели и енергични

Съставът на фурмите включва естествена захар, глюкоза, фруктоза и захароза. Консумирайки ги ще започнете да се чувствате доста по-силни. Фурмите също по този начин съдържат потребни фибри, калий магнезии и доста витамини. Благодарение на тях дълго време ще се чувствате доста по-енергични.

Храносмилането ще се усъвършенства

Тъй като в състава на фурмите има огромно количество фибри, то те са идеална храна за хора, които имат храносмилателно разстройство. Могат да заменят шоколада, който е противопоказен за такива пациенти. Този плод спомага за прекосяването на храната през червата и понижава риска от запек. В допълнение те оказват помощ при отичане и тежест в корема. Сушените плодове могат да се употребяват след, като сте хапвали месо, риба и други тежки ястия, тъй че тялото да ги усвои по-лесно.

Ще станете по-умни

Фурмите имат удобен резултат освен върху храносмилателната система, само че и върху работата на мозъка Тези плодове съдържат доста Витамин В6, който е нужен за производството на задоволително количество серотонин и норепинефтин. Тези хормони освен усъвършенстват функционалността на мозъка, само че и са виновни за настроението ни, тъй като оказват помощ на организма да се бори със напрежението.

Намален риск от хемороиди

Възпалението или подуването на вените в региона на ректума, може да докара до развиване на неприятно заболяване като хемороидите. Често то поражда при непрекъснат запек. Както към този момент казахме, фурмите ускоряват функционалността на червата, затова понижават риска от хемороиди.

Нормализира се работата на органите на сърдечно-съдовата система

Не единствено храносмилателната, само че и сърдечно-съдовата система ще са ви признателни, в случай че ядете фурми всеки ден. Тези плодове съдържат доста калий, който понижава неприятния холестерол в организма и има позитивен резултат върху положението на кръвоносните ви съдове. Консумацията на фурми понижава риска от инфаркт или инсулт. Фурмите са доста потребни за възрастни хора, тъй като укрепват сърцето и кръвоносните им съдове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР