Каква вина има министърът с конкретния случай? Помним и едни

...
Каква вина има министърът с конкретния случай? Помним и едни
Коментари Харесай

Карадайъ: Помним министри, които като политически лица превърнаха полицията в партийна милиция

„ Каква виновност има министърът с съответния случай? Помним и едни други министри, които като политически лица се месиха в професионалната активност на полицията и я превръщаха в партийна милиция. Може би по тази причина остава усещането, че вътрешният министър се занимава с професионалната активност на полицията - то не е тъкмо по този начин. Доколкото съм осведомен става дума за тежко престъпно действие. Не бъркайте министъра с един различен, чиято детска фантазия очевидно беше да бъде полицай ”, сподели в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка случая с убития служител на реда на българо-турската граница и поисканата оставка на Демерджиев.

„ Мисля, че са арестувани нарушителите и би трябвало да се извършат съответните дейности от способените органи. Министърът на Министерство на вътрешните работи не е служител на реда, видяхме какво направи един някогашен министър с милиционерските си настройки. Деянието е тежко престъпно, по тази причина нарушителите би трябвало да си носят отговорността ”, добави водачът на Движение за права и свободи.  Той разясни, че служебният кабинет е назначен, с цел да направи почтени избори, само че това не значи, че министрите в подобен кабинет не са министри.

„ Те си правят работата. Пропуските на границата, незаконните мигранти - не знам по какъв начин са се трансформирали тези картини през последните два месеца, и каква лична виновност носи всеки от министрите. Не съм юрист на служебния кабинет. Доколкото следя, картината не е по-различна от последната 1 година, само че трендовете отиват на по-лошо. Най-вероятно има пропуски, само че би трябвало да намерим кой носи съответната оставка. Убеден съм, че и министрите би трябвало да подават оставки, само че би трябвало да има съответни причини за това. В съответния случай малко се прекалява ”, добави Карадайъ.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР