Каква е разликата между мисленето на бедните“ и богатите“? Феноменът

...
Каква е разликата между мисленето на бедните“ и богатите“? Феноменът
Коментари Харесай

Ако правите това всеки ден, никога няма да забогатеете

Каква е разликата сред мисленето на „ бедните “ и „ богатите “?
Феноменът " богат " и " безпаричен " е проучен от дълго време. И специалистите са разпознали няколко характерности на мисленето, които са присъщи и на двете.
„ Бедните “ съжаляват, „ богатите “ мечтаят.
" Бедните " считат, че всички хубави неща са свършили. Те съжаляват доста за пропуснатите благоприятни условия, упрекват себе си и другите.
В същото време хората с логиката на психиката на „ богатите “ схващат, че им предстоят доста хубави неща. Те виждат себе си осъществени в бъдещето: могат да си показват обкръжението на сполучливи хора, по какъв начин децата получават положително обучение, по какъв начин живеят живота, който мечтаят да живеят, усещат опцията да реализират това.
Статистически „ богатите “ хора вършат повече неточности, само че след крах бързо усещат желанието да си слагат нова цел.
Хората с логиката на психиката на бедните - в противен случай: в случай че реализиран финансово благоденствие, тогава, изправени пред неуспех, те бързо разпростират облици на беднотия и злополучие в главите си.
Бедните се опасяват от триумфа, богатите се сливат с него. Хората с неприятен нрав имат боязън от благосъстояние и богати хора. Ако подобен човек попадне, да вземем за пример, в безценен ресторант, тогава на телесно равнище той изпитва дискомфорт: той е хвърлен в горещина, по-късно в мраз, той желае да си тръгне допустимо най-скоро. И ще заобикаля сходни обстановки - душeвността не обича напрежението.
По същата причина - заради страха от благосъстоянието - такива хора са изтласкани от богатата среда. Страхът е доста значима обществена страст. Ако някой се опасява, ние го възприемаме подсъзнателно: четем изражения на лицето, жестове, придвижвания на очите. Реакцията се задейства: в случай че човек се опасява - това е рисково, би трябвало да стоите настрани.
Хората с логиката на психиката на богатите в " сполучлива " среда се усещат значими и нужни. Дори сега те обективно да не са достигнали вярното равнище. Това може да изясни видимо инцидентните истории, когато те безусловно се срещат на улицата с сътрудници или вложители или бързо израстват в кариерата.
 В какво се разграничават навиците на богатите и бедните хора В какво се разграничават навиците на богатите и бедните хора
Освен по размера на банковите сметки, с по какъв начин богатите хора се разграничават от бедните? Начин на живот, всекидневие и привички. Има късмет парите...
Бедните икономисват, богатите печелят.
В логиката на психиката на „ бедните “ доминира желанието да се спестят пари, да се купува по-евтино, да не се позволяват непотребни разноски. В логиката на психиката на „ богатите “ - слагане на нови финансови цели: те мислят не по какъв начин да пестят, а по какъв начин да печелят повече за това, което желаят.
„ Бедните хора “ имат вяра, че растежът на приходите е линеен: „ колкото работя, толкоз и спечелвам “. Следователно, в случай че желаете нещо огромно, какъв брой работа лишава?! По-лесно е да съдебна експертиза откажете такава цел.
В логиката на психиката на „ богатите “ има схващане и чувство, че приходите нарастват експоненциално - правилото на Парето: 20% от напъните дават 80% от резултата.
Човек с ниско равнище на приходи сега може да има логиката на психиката на „ богат “ - и назад. Съответно, първият има всички шансове да реализира добър прогрес в живота, до момента в който вторият има доста да загуби. Това става изключително явно след рецесията на междинната възраст, която настава към 30-годишна възраст. Когато някои пораснат и станат сполучливи на 40, други могат да се плъзнат надолу, даже в случай че са от богати фамилии.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР