Както знаете, в първите дни след началото на поръчките датите

...
Както знаете, в първите дни след началото на поръчките датите
Коментари Харесай

Интересът към iPhone 15 спада по-бързо от този към предшествениците му

Както знаете, в първите дни след началото на поръчките датите за доставка на смарт телефони iPhone 15 Pro и 15 Pro Max на доста пазари се разтегнаха доникъде на ноември, а по-късно редица източници го приписваха на вероятни индустриални проблеми от страна на Apple и нейните сътрудници. Анализатори от J.P. Morgan настояват, че динамичността на по-кратките периоди за доставка на новите смарт телефони на Apple допуска по-бърз спад в търсенето им, в сравнение с в тази ситуация с техните прародители.

Първата вълна на търсене се образува от най-нетърпеливите купувачи, само че когато предлагането навлезе в постоянен ход, към този момент можем да съдим за откритото равнище на търсене. Според представители на J.P. Morgan, през предходната седмица времето за очакване на поръчаните iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max поредно е намаляло от 37 на 32 дни, до момента в който преди година сравнимите по цена модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max са посочили междинен интервал на очакване от 36 дни. С други думи, търсенето на новата серия флагмански смарт телефони спада по-бързо, в сравнение с техните прародители в сравнима фаза от виталния им цикъл.

Базовите модели iPhone 15 и 15 Plus също са понижили времето за изчакване от 17 на 15 дни единствено за 1 седмица. Както допускат анализаторите, бързото понижаване на времето за очакване може да демонстрира по-ниско търсене за тях спрямо предходната година. Това директно за Apple е рисково, тъй като темпът на повишаване на приходите ще намалее, защото в последно време той се усилваше основно заради изместване на търсенето към по-скъпи смарт телефони, а в единично изражение предлагането не нарастваше. И въпреки всичко в сложната макроикономическа среда даже продуктите на Apple не показват безспорна резистентност на световните разтърсвания през актуалната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР