Както знаем, дванадесетте знака на зодиака в астрологията са разделени

...
Както знаем, дванадесетте знака на зодиака в астрологията са разделени
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей

Както знаем, дванадесетте знака на зодиака в астрологията са разграничени на четири групи (тригони) съгласно принадлежността им към главните детайли: земя, въздух, огън и вода. Свойствата и силата на избран детайл във всеки знак на тригона се демонстрират по разнообразни способи.

Структурата на света във философските възгледи на Древния Изток, в това число китайската идея за у-син, се отразява във взаимната връзка на петте детайла (вятър, топлота, мокрота, сухота, студ) и петте първоначални детайла (дърво, огън, земя, метал, вода). Както можете да видите, в тази петица го няма детайла въздух, защото въздухът е считан за притежател на „ Великото начало “, силата Чи, основата на животворния мирис (прана) – най-високата мощ, която участва във всичко.

Характеристики на вездесъщия въздушен детайл: топлота, контакт, еластичност, адаптивност. Въздухът е самостоятелен, свободен и дава отговор за главните процеси във Вселената – придвижване, връзка, продължение на живота, предаване на информация. Елементът Въздух рониква на всички места и няма форма – по същата причина Близнаците, Везните и Водолеите не признават границите и обичат да се носят на всички места, сменят местата, средата и елементарно се увличат от нови хрумвания. Свободният детайл ги подарява с такива качества като пъргавина, колебливост, сръчност, неустойчивост, любознание.

Знаците на въздушния тригон бързо се уморяват от монотонността и елементарно се приспособяват към смяната. Идеалното им местообитание е в разгара на нещата. Те умеят да впечатляват, надарени са с дипломатически умения и пламенна пристрастеност към обществения живот.

Близнаци, Везни и Водолей са тригонът на творчеството и интелигентността. Родените под въздушни знаци избират да учат концепцията от всички страни, да разискват със знаещи хора, да начертаят проект, да ревизират първичните калкулации и да обсъдят всичко още веднъж. Благодарение на дарбата им да гълтам познания и на интереса им да осмислят новото, те са неуморни, до момента в който са запалени по нещо.

Сред слабите страни на въздушните знаци астролозите означават повърхностността на преценките, неналичието на дълбочина и стабилност, в това число в сантименталната сфера. Представителите на въздушните знаци постоянно са лабилни прочувствено, което се показва в чести промени на настроението, раздразнителност и колебливост. Техните цели и проекти непрестанно се трансформират, те не обичат отговорностите и заобикалят драмите в връзките.
Близнаци
Близнаците са третият знак на зодиака.Това е изменчив знак - (съчетава природата на прилежащите сезони), ученолюбив и разтревожен. Близнаците се характеризират с гъвкаво мислене, словоохотливост, подвижност, жадност за разширение на хоризонтите и обсега на другарство. В сходство със зодиакалното име, Близнаците постоянно демонстрират лицемерен и спорен темперамент. Стремят се да комбинират несъвместимото и по едно и също време с това да се занимават с изцяло разнообразни неща, което, апропо, им се получава сносно.

Управителят на знака – Меркурий, подарява Близнаците с откровено любознание, необятен кръг от ползи и жадност за смяна. Но на Близнаците не им е елементарно да се провиснал, да намерят време за себе си в цикъла от събития/контакти, което се показва в неустойчивост на настроението под натиска на информационно-емоционално претоварване.

Близнаците не могат да бъдат пазители на тайните на другите хора. Знаейки това, помислете добре, преди да споделите нещо с представител на този знак. Да упреквате Близнаците в лицемерие, непоследователност и безсъвестност е жестоко и в действителност необективно. Такава е следената от Космоса природа на представителите на този знак– те не могат да пазят информация в себе си, а на драго сърце я споделят, даже и никой да не ги пита за нея.

Те блестят с сладкодумство, имат гения да формулират ясно мислите си, показват акуратност на думите и жестовете, експедитивност на мозъка, автентичност, прозорливост. За представителите на този знак е задоволително нещо един път единствено да бъде чуто, прочетено или забелязано, с цел да бъде разбрано и усвоено – информацията влиза в тялото им безусловно с въздуха. Близнаците не обичат да възнамеряват дълго време и да се занимават с теоретични въпроси: от триединството въздушни знаци те са най-хубавите тактици, само че не са доста положителни стратези.

По душа са амбициозни. Те непрестанно се стремят към самоутвърждаване, подтиквани от желанието да преувеличават достиженията си, което обаче се компенсира с чудесно възприятие за комизъм – в това число и във връзка с себе си.

Променливата природа на Близнаците се демонстрира и в любовта. Дълбоките и трайни връзки не постоянно се получават толкоз добре, колкото повърхностните. За тях най-привлекателният аспект на сантименталните връзки е чувството за независимост и оригиналност на прекарването.

Знаменитости, родени под знака на Близнаци: Мерилин Монро, Кание Уест, Анджелина Джоли, Джони Деп, Юлия Снигир, принц Уилям, Натали Портман, Никол Кидман.
Везни
Везните са седмият знак на зодиака. Те са съществен, мобилен знак, който слага началото на есенния сезон. От въздушните знаци това е младежът, който желае да опита всичко и да показа опита с другари. Везните са въплъщение на компромиса, разбирателството, лекотата.Те носят харизма, те са душата на празненството и триумфа на събитието.

Преценките на Везните може да звучат незадълбочено, само че не заради липса на просветеност, а тъй като простотата на изразяването е разбираема за повече хора, а Везните имат желанието да улеснят живота на другите. Поздрави в асансьора, замяна на усмивки в метрото, разговори на опашката - това е за Везните, които са сигурни, че няма да „ обеднеят “ и по тази причина от време на време споделят уменията си да ободряват, развеселяват, поддържат. Потребността им да вървят към другите разкрива силата и слабостта на Везните, защото желанието им да задоволят потребностите на други хора от време на време граничи с парадокс.

Управителят на знака – Венера, подарява Везните с блян за баланс, естетика, правдивост и дарба да сдобряват враждуващите страни.
Вродени качества на Везните са грациозност, такт, изтънчен усет, гений да очарова, да свети с тоалети, сексапил и духовитост. Везните са родени дипломати, те се пробват по всевъзможен метод да заобикалят остри ъгли, да заобикалят конфликтни обстановки, което не им пречи да демонстрират неизменност и даже неотстъпчивост пред несправедливостта. Везните са съгласни, само че до избрана граница и тези, които протягат ръка на техните правила, бъркайки такта със уязвимост, остават мощно сюрпризирани, когато въздушният знак изрази недоволството си.

Везните са консервативни, почитат традициите, склонни са към администрация, отделят доста време и внимание на формалната страна на нещата.
Везните не разкриват богатия си вътрешен свят на външни лица, те не обичат да парадират със своето „ аз “, работят сами в планове. Когато се сблъскват с проблеми, те постоянно попадат в задънена улица, тъй като им е мъчно да изберат решение или някой, който може да поеме отговорност.

Везните са влюбчиви по природа и сантименталните връзки заемат значимо място в живота им, макар че в любовта, както и в всекидневието, им е мъчно да създадат избор. Те елементарно печелят внимание и при предпочитание могат да запленят всеки, който се интересува от тях. Но околните връзки и неразривните фамилни връзки им тежат.

Известни Везни: Ким Кардашиян, Джон Ленън, Владимир Путин, Павел Дуров, Моника Белучи, Кейт Уинслет, Юри Блоу, Гуен Стефани, Мат Деймън, Чулпан Хаматова.
Водолей
Водолей е единайсетият, предпоследен знак на зодиака, закрепен знак, в който особеностите на сезона са ясно изразени. И леко придирчив – просто тъй като може да си го разреши. В неговата природа, както и при другите въздушни знаци, се преплитат: блян към самостоятелност, свободолюбие, лекост на другарство, автентичност на мисленето, хуманизъм и в това време бунтарство и анархизъм.

Епохата на Водолея, която идва през март, ни дава обещание няколко хилядолетия, цялостни с вяра и нововъведения под въздействието на сплотяващ, образован и екстравагантен знак. В тази епоха водещи ще бъдат информационните и осведомителните технологии.

Ако за Близнаците целта е самоидентификацията, за Везните – партньорство, то Водолеят се тревожи за хармонията и салдото. Този знак е надъхан към възприемането на универсална идея, която сполучливо се проектира в фантазии и сънища, само че мъчно се вписва в действителността.
Водолеят се отличава с досетливост и ексцентричен метод към всяка обстановка, развъртян разсъдък и навика да се извисява в областта на духовното. Родените под този знак са надарени със дарба за нереално мислене, обичат да вземат участие в планове, свързани с възстановяване на живота на човечеството и планетата като цяло. Водолеите са милосърдни и великодушни, не се злопаметни и в името на другарството са подготвени да стигнат до прекаленост. Те желаят да видят всички щастливи, сити и здрави.

Идеализмът на Водолея не е спънка за способността му да се приспособи към недопечен живот. Водолеите знаят по какъв начин да работят с ръцете си, схващат технологиите, самостоятелни са и като цяло не са „ мамини синчета “. Съдбата от време на време ги изненадва неприятно, само че Водолеите са бронирани и огнеупорни, не изпадат в отчаяние и безучастие. Освен всичко друго, представителите на този знак добре „ разчитат “ хората, отгатвайки скритите им претекстове на държание и секрети проекти.

Водолеят се ръководи от Уран, което обезпечава на знака интерес към новото и необикновеното, дарба бързо да се приспособява към радикални промени. Младшит шеф на знака – Сатурн, балансира непредсказуемостта на Уран и по този начин разрешава на Водолеите да запазят вътрешната си целокупност.
Въпреки авангардното мислене, Водолеите почитат традициите и отборната игра, заобикалят лидерските позиции и несъразмерната отговорност.

В любовта, както и във всичко останало, Водолеят демонстрира свободолюбие и самостоятелност. В едни сантиментални връзки, за този – като цяло, неревнив знак, по-важна е духовната връзка, в сравнение с розовите сърца и невъздържания секс. Водолеите не са домошари, само че това не значи, че непрестанно ще се втурват към незнайното и необозримото. За тях е значимо да знаят, че никой не ги притиска и са свободни да сменят посоката, в случай че вятърът се промени.

Известни Водолеи: Шакира, Дженифър Анистън, Джъстин Тимбърлейк, Том Хидълстън, Ед Шийрън, Даутцен Крус, Вера Брежнева, Крисчън Бейл, Джон Траволта.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР