Както всяка година, съдиите от World’s 50 Best разкриха кои

...
Както всяка година, съдиите от World’s 50 Best разкриха кои
Коментари Харесай

10-те най-добри ресторанта в света през 2019 година

Както всяка година, съдиите от World’s 50 Best разкриха кои са най-хубавите заведения за хранене в света. Не е изненадващо, че френски ресторант зае първото място. Ето другите места, които влизат в класацията.

10. Maido в Лима (Перу)

Този страховит ресторант е профилиран в nikkei (перуански съставки, приготвени с японски техники) и се намира в Лима. С основен готвач Мицухару `Миха` Цумура, занаятчия на nikkei, откриваме новаторско меню, предлагащо обилие от ястия с морска храна - суши, леплив ориз с морски таралеж, сладостен чийзкей с основа от тофу.

9. Disfrutar в Барселона (Испания)

Заедно с шеф-готвачите Ориол Кастро, Матеу Кашаняс и Едуард Ксатрух, Disfrutar отвори порти в Барселона през 2014 година. Предлага авангардно меню, състоящо се от до 30 ястия.

8. L`Arpège в Париж (Франция)

От откриването си през 1986 година и третата си звезда на Мишлен, L`Arpege се открои като един от най-хубавите заведения за хранене в Париж, а в този момент и в света. Воден от харизматичния Ален Пасард, менюто е чисто сезонно (без краставици или домати, които се виждат през зимата), снабдени от нормандските градини. Експертните готвачи в L`Arpege са същински пионери в приготвянето на зеленчуците.

7. Mugaritz в Сан-Себастиан (Испания)

Невероятно новаторският ресторант Mugaritz е дело на шеф-готвача Андони Луис Адурис. Разположено в Сан Себастиан, менюто се състои от 20 до 30 ястия. Предлага охладен и внимателен рак или богато сурово сърце от свиня, приготвено по-изключително креативен и постоянно невъобразим метод.

6. Central в Лима (Перу)

Сред най-известните заведения за хранене в Лима и под управлението на буйния дует Виргилио Мартинес и Пиа Леон, Central води гостите си на кулинарно странствуване през Перу. Творческата двойка пътува до най-далечните кътчета на страната, в търсене на локални съставки, които едвам се виждат в изисканите ястия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР