Както ви обещахме, ето го и продължението на разговора ни

...
Както ви обещахме, ето го и продължението на разговора ни
Коментари Харесай

Александра Гърдева специално за Edna: „Не позволявайте на манипулаторите да ви докоснат емоционално“

Както ви обещахме, ето го и продължението на диалога ни с прелестната Александра Гърдева. Можете да си припомните първа част тук:



Как обясняваш специалността си на хората, които не са осведомени с това, което правиш?

Всеки път, когато ме попитат какво тъкмо е внушаемост и по какъв начин оказва помощ тя на индивида, давам отговор, че хипнотерапията оказва помощ на подсъзнанието, а подсъзнанието гради нашето през днешния ден. Затова за мен хипнотерапията е извънредно добър способ да се работи със положенията, в които изпадамe на подсъзнателно равнище.

Има ли хора, които не могат да бъдат хипнотизирани?

Според мен има доста рационални хора, които много по-трудно могат да бъдат хипнотизирани, само че това не е невероятно, тъй като да не забравяме, че хипнозата е положение на индивида, в което той изпада в 12 до 14 пъти на ден, и то напълно неумишлено. А това, което аз върша като хипнотерапевт, е да му оказа помощ посредством способ, който съм научила, да влезе в това лично негово положение.

Всички знаем, че сполучливите хора, които не се опасяват да отстояват полезностите си, бързо си печелят недоброжелатели. Уж е елементарно да се дистанцираме от тях и просто да не им обръщаме внимание, само че не всеки път имаме този избор. Как да се предпазим от „ отровата “ на токсичните хора, когато сме принудени да споделяме обща среда с тях?

Винаги доста съм се възхищавала на духа на хората, които застават зад ценностната си система, само че знам от персонален опит, че има хора с извънредно мощна ценностна система, която обаче не всеки път могат да отстояват. Тогава животът им в действителност се изпълва с повече токсични хора.

За мен най-хубавият метод да се оправим с токсичните хора в работата (понякога, за жалост, се случва да ги имаме даже в фамилията си), е да не одобряваме нищо персонално. Много добре би трябвало да знаем какво се пробват да създадат, че това няма нищо общо с нас и да ги контраманипулираме.

Неведнъж съм споменавала една прелестна книга, която се споделя „ Манипулаторите са измежду нас “. В нея има към 2-3 страници с образци по какъв начин да контраманипулираме, когато се пробват да ни манипулират. Това извънредно доста оказва помощ да защитим себе си в обстановки, в които ние не можем да кажем: „ Аз не желая да споделям с теб, тъй като ти се опитваш да ме манипулираш “, а просто да го контраманипулираме.

Когато контраманипулираш един манипулатор, той не може да реагира. Той непосредствено стопира да се занимава с теб. И по този начин казусът с токсичните хора отпада.

И нещо доста значимо: не би трябвало да им разрешаваме да ни допрян прочувствено. Защото когато ни допрян прочувствено, ние регираме прочувствено и по този метод те излизат прави, тъй като в множеството случаи манипулаторът се пробва да те изкара отговорен за всичко, и когато ние реагираме на неговата операция, той има оръжие против нас – „ Ето, виж, аз съм прав. “

И като за край, какъв съвет би дала на дамите, които към момента търсят себе си и не знаят по какъв начин да опитомят своята женска сила?

На дамите, които към момента търсят себе си, разрастване на капацитетите, на женската си сила, ще кажа единствено:

Не се отхвърляйте, пробвайте, намерете вашата процедура.

Аз, преди да стигна до моята, до себе си, съм тествала доста неща. Пробвала съм дишания, хипнози, всичко. Всичко, което някой в миналото ми е препоръчвал. За да можеш да намериш себе си, би трябвало да пробваш. Не да се задълбаваш в едно нещо, а да пробваш доста и да усетиш къде е твоето, кое е нещото, което ти оказва помощ да приемеш себе си такава, каквато си.

Защото няма по-голям мир от това да знаеш, че не си съвършен, да се приемеш с неприятните и с положителните си страни. Това ти носи мир. Когато приемеш себе си, приемаш и другите хора.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР