Както вече стана ясно, ЧЕЗ – България продаде българските си

...
Както вече стана ясно, ЧЕЗ – България продаде българските си
Коментари Харесай

Корупцията в правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти вече е токсична за България

Както към този момент стана ясно, ЧЕЗ – България продаде българските си активи на никому незнайната до неотдавна компания „ Инерком” на „ видната” пазарджишка енергийна инвеститорка – Гинка Върбакова.

Това се споделя в позиция на партия „ Възраждане “.

Така електроразпределителната мрежа на половин България, приватизирана за жълти стотинки преди 15 години от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи, се оказа в ръцете на едно най-вероятно подставено лице, зад тила на което за следващ път надничат ползите на българската олигархия. Какви са обстоятелствата?

Регистрираната през септември 2017 година компания „ Инерком”, с капитал от 50 000 лв., благосъстоятелност на физическо лице от Пазарджик, което никой в енергийния отрасъл не познава като някакъв потенциал в тази сфера, закупува за 640 милиона лв. бизнес с годишен оборот от 1.5 милиарда лв. и директно засягащ живота на над 2 милиона български жители. Собственикът на тази компания – гражданката от град Пазарджик Гинка Върбакова, „ случайно” се познава от над 20 години с енергийния министър Теменужка Петкова. Същата, подава оставка, само че за по-сигурно, чак ден откакто договорката е финализирана.

„ Възраждане “ пита за какво министър Теменужка Петкова не алармира обществеността и регулаторните органи, преди договорката да бъде осъществена, откакто вижда нещо неправилно в нея и по този метод да я предотврати. Защо си е мълчала?

Освен нея, някой различен от държавното управление бил ли е осведомен с детайлностите към договорката и в случай че да, за какво не е подхванал нищо по случая. Звучи смешно и неуместно, че никой в ръководството не е наясно със договорка по прекачване собствеността на дружество от стратегическо значение за стопанската система на страната и директно обвързвано с националната сигурност.

Ние от „ Възраждане “ считаме, че в противен случай, всички в ръководството, както от ГЕРБ, по този начин и от Обединените патриоти, са били наясно през цялото време, само че са си мълчали, тъй като в тази ситуация незаконната скица е огромна и както се споделя, ще има за всички.

Възраждане смята това за безусловно неприемливо и в съответната обстановка не считаме даже да призоваваме държавното управление да се намеси посредством контролните си органи, с цел да приключи договорката. Вместо това, издигаме само съответното, съгласно нас искане в изискванията на сходно закононарушение и то е моментална и безусловна „ ОСТАВКА”!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР