Както Varna24.bg информира, наскоро бе официално открит новият Карин дом.

...
Както Varna24.bg информира, наскоро бе официално открит новият Карин дом.
Коментари Харесай

Новият Карин дом с прекрасни условия за деца и родители

Както Varna24.bg осведоми, неотдавна бе публично открит новият Карин дом. Медията ни ще ви вкара в прелестните нови образователни зали и ще ви запознае с част от лъчезарния екип, който работи с деца и родители. 

С построяването на новия профилиран център, организацията продължава делото на дипломата и човеколюбец Иван Станчов, основал Карин дом преди 26 години. Карин дом е една от първите цивилен организации в България, която повежда битка против институционалната грижа на децата с увреждания и която има качествено нов метод към децата със специфични потребности и техните фамилии. Иван Станчов стартира работа с концепцията да сътвори нов модел за услуги за деца със специфични потребности, с цел да може изоставянето на тези деца в домове да бъде прекъснато.

Той съумява да убеди фамилията си да даде наследствената вила " Три кладенци “ в Морската градина на Варна за задачите на фондацията, която кръщава Карин дом – на името на своята първа братовчедка Карин, родена с церебрална парализа.

Карин дом е организация с нестопанска цел, учредена през 1994г. от потомствения посланик и филантроп Иван Станчов. От 1996г. Карин дом започва работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специфични потребности.

25 години след своето основаване Карин дом е организация с водеща роля в даването на професионални услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии. През годините Карин дом се развива и израства като лечебен център за деца със специфични потребности, в който работят висококвалифицирани експерти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специфични педагози, обществени служащи.

Основните действия на дома се осъществят посредством Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специфични потребности и техните фамилии (за деца от 3 до 8г.), Център Ранна намеса (за деца от 0 до 3г.) и Център за семейно-медиирана намеса (за деца от 2 до 7г.). Карин дом развива и обучителна активност като дава квалифицирани образования на организации и експерти посредством своя Обучителен и ресурсен център. Годишно Карин дом поддържа над 300 деца и фамилии и образова над 1200 експерта.

Карин дом работи за пълноценното развиване и израстване на деца със специфични потребности в фамилиите им, за сполучливото им приобщаване и повишение на толерантността в обществото.

Репортажът е част от плана на Медия груп24 и Varna24.bg " Пътят на другите " , осъществен с финансовата поддръжка на Фонд " Култура " към Община Варна в направление " Медийни планове ". 

Повече за услугите в дома, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР