Както управляващото мнозинство, така и опозицията е достатъчно фрагментирана и

...
Както управляващото мнозинство, така и опозицията е достатъчно фрагментирана и
Коментари Харесай

Даниел Митов: Провалът на това правителство е очевиден, то е вредно за страната

Както ръководещото болшинство, по този начин и опозицията е задоволително фрагментирана и в един фрагментиран парламент, в един миг, когато опозицията има опция да смъкна държавното управление, го прави. И това е единственото нещо, което може да накара тези партии да гласоподават дружно. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в ефира на бТВ. „ Тъй като неуспехът на държавното управление е явен, защото ръководещото болшинство се е разпаднало и българските жители знаят доста добре, че това държавно управление би трябвало да си отиде, то е нездравословно за страната, ние бяхме длъжни да предложим избор на съмнение и ще бъдем длъжни да гласуваме оставката на това държавно управление “, добави Митов.

Господин Цонев сподели една аксиоматична истина за политиката оня ден – коалиция се сформира за ръководство, опозицията не може да е в коалиция, изясни Митов. „ Коалициите имат избрани управнически цели. Опозицията не може да е в коалиция, задачата на опозицията е да смъкна държавното управление, да го подлага на критика, да калибрира по някакъв метод някакви дейности или бездействия на държавното управление “.

Много е рано за въпроса с кого би управлявала ГЕРБ, в случай че завоюва идващите изключителни парламентарни избори, безапелационен е Митов. „ Първо би трябвало да отидем на избори, българските жители да дадат гласа си, тогава към този момент могат да се водят диалози за ръководство. Очевидно е, че ГЕРБ е първа политическа мощ във всички социологии. Единственото нещо обаче е, когато отидат хората на избори, по какъв начин ще гласоподават и по какъв начин ще ни подредят, с каква тежест. Тогава можем да отговорим на този въпрос “.

По въпроса със Северна Македония Даниел Митов съобщи: „ Френското предложение има доста детайли, те занапред ще бъдат обсъждани във Външна комисия. Първо, би трябвало да благодарим на френското председателство за напъните да инкорпорира част от българските претенции в преговорната рамка. Но аз в самото френско предложение не видях детайли, които са залегнали в Договора за добросъседство, а точно смесената историческа комисия, някои от въпросите, които са фундаментални за връзките сред България и РСМ по историческите въпроси. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР