Както стана ясно по-рано днес България ще потърси помощ от

...
Както стана ясно по-рано днес България ще потърси помощ от
Коментари Харесай

Милен Иванов: Отварянето на телефона на Алексей Петров ще е ключово за разкриването на убийството му

Както стана ясно по-рано през днешния ден България ще потърси помощ от ФБР за отключването на мобилното устройство.

„ Петров се занимаваше с криптографска сигурност и тази на IT мрежи. Това му беше занимание и фокус на бизнеса. Напълно допустимо е този телефон да е бил модифициран. Фабрично надали е невероятно да се отвори. Службите поддържат положителни връзки с всички производители на софтуери. Ако е модифициран, ще бъде отворен много мъчно ”, разясни Иванов.
Експертът разяснява и опита за атентат против някогашния основен прокурор Иван Гешев. Прокуратурата към този момент има умозаключение какъв е бил гърмежът до колата на някогашния основен прокурор Иван Гешев, който избухна на 1 май на пътя от Боровец за София. Експертите настояват, че е употребен нитропент.

„ Взривното вещество е половината от цялото устройство. Когато научим и по какъв начин е конструирано, тогава ще имаме забавни вести. Нитропент е доста забавен гърмеж. През 2001 година в Съединени американски щати задържаха нападател, който се пробва да скрие в токовете на обувките си такова взривно устройство и да го вкара в аероплан. 80 грама са задоволителни да пробият обшивката на всеки един аероплан. Може да си визиите какво биха създали 2 кг и половина. Ако е работил експерт и го е направил с ориентирано деяние, е допустимо да бъде продънен всеки автомобил ”, изясни още Иванов.
И разясни, че нитропент е съществена суровина за производството на едни от най-мощните експлозиви.

„ Проблемът е, че той се продава и в аптеките. Това е лекарство. Не знам дали за България има лиценз и може да си го купите ”, сподели още някогашният зам.-ректор на академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР