Както сполучливо гласи една сентенция, красотата е в очите на

...
Както сполучливо гласи една сентенция, красотата е в очите на
Коментари Харесай

10 много странни неща, които хората правят в името на красотата

Както успешно гласи една поговорка, хубостта е в очите на гледащия. Дали криви зъби, подписани вежди или дребно ходило – всяка просвета намира за красиво нещо друго. Точно това, което може би съгласно вас е минус, в друга страна е блян за хубост.

Тук ви представяме 10 от най-странните идеали за хубост:

1. Тайланд

В Тайланд и други елементи на Азия бледата кожа минава за изключително красива и е знак на публично състояние. Ето за какво локалните дами вършат всичко допустимо да пазят лицата и телата си от слънцето.  За задачата, когато отиват на плаж, като се изключи че носят бански костюми с крачоли, те употребяват и по този начин наречените „ фейскини “ – маски за лице, които от няколко години са финален вик на плажната мода.

2. Китай

Дълго време в Китай съществувал един неуместен блян за хубост: по този начин наречените лотосови крайници. Стъпалата на дребните девойки били превързвани, с цел да се предотврати растежа им. Благодарение на упоритото бинтоване и стягане с годините стъпалото изцяло се деформирало, до момента в който достигнело мечтаната дължина от 10 сантиметра. Макар че на дамите им било съвсем невероятно да вървят с сходни крайници, тази процедура била общопризната. Лотосовите крайници се считали за привлекателни и били белег на благополучие, тъй като дамите не напускали дома, с цел да вървят на работа. За благополучие, през днешния ден тази процедура освен е изоставена, само че и неразрешена със закон.

3. Таджикистан

Таджикистан е добър образец за това, че няма общовалиден блян за хубост. Защото до момента в който западните дами яростно си скубят веждите, то в тази страна за изключително красиви минават дамите с дебели подписани вежди.

4. Бразилия

Бразилия е известна със своите плажове, с карнавала и с полуголите си дами, танцуващи самба. Тъй като освен това дупето е изложено много на показ, не трябва да се учудваме, че бразилците харесват стегнати задни елементи. Много дами даже изкуствено „ надуват “ дупетата си с интервенция, с цел да дават отговор на сегашния блян за хубост.

Но дълго време в Бразилия съществувал и различен блян – считало се за изискан да имаш дребен бюст. Големите гърди били присъщи за дамите от предградията и се считали за симптом на беднотия. Днес, под въздействие на западната и най-много на американската просвета, тази наклонност се прекатурва и доста дами си уголемяват бюста хирургически.

5. Япония

В Япония също има безчет идеали за хубост, неразбираеми и отблъскващи за западния човек. Така да вземем за пример наред с бледата кожа се ценят и кривите зъби. Те се считат за изключително сладки и както мъже, по този начин и дами вървят на ортодонт, с цел да им ги „ оправят “, тъй че да не изостанат от модата.

Следва продължение по-късно през днешния ден.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР