Както се посочва в съобщение на кабинета на президента, Вучич

...
Както се посочва в съобщение на кабинета на президента, Вучич
Коментари Харесай

Вучич се отчете пред Русия: Сърбия няма да признае Косово!

Както се показва в известие на кабинета на президента, Вучич подчертал, че " Сърбия остава ангажирана с опазването на мира и стабилността, до момента в който управляващите в Прищина не престават ежедневното гонене на сръбското население, изключително в северната част на Косово, което води до етническо пречистване на сръбския народ ", съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Вучич повторил, че всяко признание на едностранно оповестената самостоятелност на Косово не е задоволително за Сърбия, защото " тя е твърдо ангажирана със спазването на интернационалното право и запазването на националните и държавните си ползи ".

 

Вучич и Боцан-Харченко показаха, че е от значително значение да бъде образуван Съюз на сръбските общини в Косово. Вучич изрази своята признателност за поредната поддръжка, която Русия оказва за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия в Организация на обединените нации и други интернационалните конгреси, се добавя в известието.

 

Събеседниците отбелязали, че сръбско-руските връзки се развиват сполучливо и изразили вяра, че всестранното съдействие ще продължи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР