Както се очакваше, британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA)

...
Както се очакваше, британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA)
Коментари Харесай

Британският регулатор все пак одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard – тя вече може да приключи по всяко време

Както се очакваше, английският орган за конкуренцията и пазарите (CMA) не се забави с вземането на дефинитивно решение по отношение на модифицираната договорка на Microsoft да купи издателството Activision Blizzard.

Спомнете си, че през април CMA блокира договорката заради опасения по отношение на конкуренцията в бранша на облачния гейминг. Microsoft, в отговор, даде обещание да продаде на Ubisoft правата за заоблачен стрийминг на игри на Activision Blizzard за идващите 15 години.

В резултат на тази самодейност CMA в края на септември даде предварителното си утвърждение за променената договорка сред Microsoft и Activision Blizzard, като окончателното решение трябваше да бъде взето тази седмица.

Както стана известно, CMA въпреки всичко взе окончателното си решение в интерес на рекордната договорка: английският регулатор няма да попречи на сливането на Microsoft и Activision Blizzard.

Според CMA продажбата на правата за гейм стрийминг на Activision Blizzard ще попречи на Microsoft да блокира конкуренцията в облачния гейминг, до момента в който този пазарен сегмент се развива.

Решението на CMA към този момент беше коментирано от президента на Microsoft Брад Смит и изпълнителния шеф на Activision Blizzard Боби Котик. И двамата означиха, че към този момент имат всички нужни регулаторни утвърждения за привършване на договорката.

По-рано беше обявено, че Microsoft ще разгласи завършването на договорката за закупуване на Activision Blizzard за 68,7 милиарда $ на 13 октомври. С решението на CMA към този момент нищо не пречи на този проект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР