Както писахме 59-годишен затворник, осъден за кражба, избяга от университетска

...
Както писахме 59-годишен затворник, осъден за кражба, избяга от университетска
Коментари Харесай

Разкриха защо избягалият затворник в Пловдив е бил в болница

Както писахме 59-годишен пандизчия, наказан за кражба, избяга от университетска болница „ Свети Георги ” в Пловдив през вчерашния ден. Затворникът е бил закаран там с защита за медицински проучвания, само че след визитация на лекарите било открито, че е липсващ.

Ето какво съобщи репортерът на Нова Тв Благой Бекриев одеве:

„ 59-годишният Младен Младенов е постъпил при започване на седмицата за медицински проучвания. Трябвало да остане няколко дни, до момента в който траят проучванията. Бил е на лек режим и не е имало защита пред стаята му. Не е създавал проблеми, не е бил рисков и нападателен. Вчера наобед при визитация лекарите открили, че го няма в стаята и подали сигнал в Затвора.

В болничното заведение има охранителни камери и охранители на частна компания, само че нито камерите, нито защитата е видяла по кое време пандизчията е липсващ.

Още през вчерашния ден полицията е почнала да преглежда записите, с цел да  установи от кой вход е излязъл.

Младенов е бил наказан на 1 година и 6 месеца отнемане от независимост за кражба и от това наказване му оставало още месец. Бил е в затворническо общежитие в Смолян, само че неотдавна е изместен в Пловдив, защото му разкрили злокачествено заболявяне. В последните седмици няколко пъти е одобряван в болница за проучвания.

За една година това е четвърто бягство на пандизчия от Пловдивския затвор. Първо избяга Тома Едрев, след това Жоро Манджата, а преди две седмици избяга и арестантът Петър Петров, който стигна с такси до родния Монтана, престоя там два дни самичък се съобщи. За всички тези бягства има назначени инспекции, само че няма нито един осъден. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР