Както първо GlasNews съобщи, вчера три 3-годишни деца избягаха от

...
Както първо GlasNews съобщи, вчера три 3-годишни деца избягаха от
Коментари Харесай

Нови подробности за избягалите от детска градина деца

Както първо GlasNews заяви, през вчерашния ден три 3-годишни деца избягаха от столична детска градина. Случайни жители ги върнали в детското заведение, откакто ги срещнали на Кооперативния пазар в жк „ Люлин “ в понеделник към 9:30 ч.

Всичко се е случило в границите на 5-6 минути, описа директорката на детската градина Дочка Мичева. По думите ѝ е направено всичко допустимо те да бъдат върнати невредими.

 
„ Децата са били вътре. И за мен е мистерия по какъв начин са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, само че не е съумяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече “, описа Мичева.

„ Свързах се с администрацията на регион „ Люлин “. Сигнализирах в дирекция „ Образование “. Обадих се и на родителите на децата “, изясни още тя.

По думите ѝ в обществените мрежи историята е „ украсена “. Дочка Мичева уточни, че ще изиска още пояснения от личния състав какво се е случило, с цел да може да вземе съответно решение.

„ При всички положения ще има санкции по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволняване или предизвестие за дисциплинарно уволняване. Предстоят още диалози “, съобщи в ефира на bTV директорката.

 Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там и изрази мнение, че са стойностни хора с дълготраен опит.



Той каза, че няма информация да има обезпокоени родители, които да не желаят да пуснат децата си. За тях е значимо да схванат какво ще последва, с цел да не се повтори този случай.

„ За нас глобите по-скоро са следваща мярка и въпросът не е по какъв начин се е случило, а за какво. За страдание, имаме информация, че това не е първият случай на територията на общината. Имаме информация и за други сходни случаи. За нас е по-важно генерално да се вземат ограничения и да се реши казусът, с цел да не може децата физически да съумяват да отворят вратата на двора “, сподели бащата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР