Както на всички ни е известно, кулинарията и кулинарните умения

...
Както на всички ни е известно, кулинарията и кулинарните умения
Коментари Харесай

Най-известните сандвичи по света

Както на всички ни е известно, кулинарията и кулинарните умения несъмнено изискват гений, доста предпочитание и майсторство. Всяка страна има своите кулинарни обичаи и тъкмо с помощта на този факт кулинарията съумява да се трансформира в изкуство, което обаче малко на брой умеят да правят безупречно.

Наличието на многообразие в ястията и продуктите на другите народи съумява да трансформира готвенето в огромно предизвикателство, само че и в ужасно кулинарно преживяване освен за готвачи, а и за самите потребители.

Всяка страна си има обичан сандвич или бургер, който е най-разпространен там.

В Англия да вземем за пример най-разпространен е сандвичът с бекон, а в Съединени американски щати - бургер с бекон, яйце и сирене.

 Най-известните сандвичи по света

Във Виетнам е доста прочут сандвич, който се подготвя с пържено пилешко месо и разнородни зеленчуци, носещ забавното име Банг ми.

Чили се радва на два типа обичани сандвичи, един от които е Барос Чарпа - съставлява разтопен кашкавал сред две филии самун, а другият е Барос Лука, към който се прибавя и телешко месо.

Бразилците избират бургер Бауру, който се подготвя от телешко месо, френски рулца, сирене, краставичка и домат.

Във Франция подготвят сандвич, който се споделя Крок Мосю със запечени шунка и кашкавал, полети със сос Бешамел, а в Германия се споделя Бутерброд и е елементарна филийка или хлебче, намазани с масло и сладко.

В България най-традиционния сандвич е така наречен принцеса, който подготвяме с кайма и кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР