Както левите, така и десните традиционни партии във Франция загубиха

...
Както левите, така и десните традиционни партии във Франция загубиха
Коментари Харесай

Светослав Терзиев: Умереният французин ще се ориентира към Макрон

Както левите, по този начин и десните обичайни партии във Франция изгубиха въздействие. Това са партиите, които дълго време определяха политическия пейзаж във Франция, битката беше сред тях. Сега гласоподавателите търсят други ниши, друго посланичество . Тази позиция изрази в изявление за предаването " Събота 150 " на БНР журналистът Светослав Терзиев. 
" Работническите квартали на Франция са или при Льо Пен, или при Меланшон . Те не усещат, че са показани при по-умерените партии. "

Меланшон взе така наречен червен пояс на Париж – обичайно комунистически замъци, означи журналистът.

" Това са покрайнини, които значително са заселени от имигранти, основно от Северна Африка. Социалният състав е доста по-различен от това, с което сме привикнали да свързваме Франция . Идеологията към този момент не свърши работа. Това е новата работническа класа на Франция и в този бранш търсят своята база както извънредно десните, по този начин и извънредно левите. "

До огромна степен основателно се сътвори усещането, че Макрон е президент на богатите, обществото се радикализира , посочи Светослав Терзиев.

" Той губи необятна поддръжка, само че в това време предлага на французите политика, която няма да радикализира живота им. Умереният французин, този от междинната класа, ще се ориентира към Макрон , а не към Льо Пен. "

Всеки път на избори Марин льо Пен усъвършенства резултата си. Сега прогнозите дават огромно доближаване, уточни Терзиев.

" Вероятността да забележим доста напрегната борба на 24 април е огромна . "

Относно декларираното от Льо Пен отдръпване от политиката, в случай че загуби изборите, журналистът разяснява, че " това е нейната игра – тя споделя: аз ще си потегли, мобилизирайте се оптимално ".

В един миг възприятието за самозапазване на французите ще надделее , счита Светослав Терзиев.

" Макрон им дава обещание повече от същото. Той не основава опасности във френското общество от огромни разтърсвания . "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР