Както и да го наречем, това, което наблюдаваме, е едно

...
Както и да го наречем, това, което наблюдаваме, е едно
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Вирусът се завърна много сериозно в България


Както и да го назовем, това, което следим, е едно доста съществено завръщане на ковид в България – увеличение на броя на инфектираните, смъртни случаи, пренебрегване на ограниченията. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия представляващият Световната здравна организация в България доцент Михаил Околийски. Той обаче счита, че към момента неекъсно да излезем с не доста огромни вреди от тежката обстановка.

България разхлаби ограниченията в прорез с рекомендациите на СЗО това да се случва последователно и след преценка на всяка една стъпка. Тук бяха отпуснати доста ограничавания едновременно, разяснява доцент Околийски.

Световната здравна организация има създадени доста положителни рекомендации за това по какъв начин да се разхлабват ограниченията – би трябвало да се разхлабват една след друга и да се следи какъв е резултатът. По този метод се намира салдото. У нас това, че се отстраниха много ограничения вкупом, не оказа помощ да се разбере кое е довело до това, което се следи сега, съобщи той.

Не се предлага скупчване на хора на едно място, подсети доцент Околийски. И добави, че публиката по стадионите е доста рискова.

До този миг България се справяше доста добре. Не мисля, че и сега страната ни е рискова дестинация, въпросът е да покажем на света, че сме доста съзнателни и надеждни откъм предварителната защита хора, прикани още доцент Михаил Околийски.

Трябва да бъдем деликатни, внимателни и внимателни, прикани той. И даде за образец Англия, където " Ливърпул " играят пред празни трибуни.

От първия миг на пандемията СЗО има константното съветване хората да се пазят и да съблюдават доста добра персонална хигиена, да съблюдават физическа отдалеченост. Може да продължим да бъдем обществено дейни макар ограниченията, безапелационен беше доктор Околийски.

Българинът спря да се опасява от ковид, разяснява от своя страна шефът на РЗИ София доктор Данчо Пенчев пред Нова тв. По негово мнение, всяка една рестриктивна мярка, която се постанова, натрупва сериозна маса хора в обществото. Мерките се постановат за избран интервал от време и от нея се чака някакъв резултат за същия интервал. По същият метод, когато ограниченията се либерализират се чака противоположният вид – сериозната маса да стартира да понижава.

Има нова специфичност в протичането на болестта. Положителните проби са на хора без признаци или с доста леко изявена клиника. Случаите посочваха едно позитивно развиване към бързо изцеление, само че пък инфектираните оставаха вирусоносители, изясни доктор Пенчев.

Според него ограниченията в страната се неглижират. Д-р Пенчев посочи, че динамичността на болестта допуска и особености в реакцията за ограничение на болестта.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР