Както е добре известно, когато се обиждаме взаимно с думичката

...
Както е добре известно, когато се обиждаме взаимно с думичката
Коментари Харесай

Васил Петев: Да одържавим Марешки! В името на Марешки! В името на всички селяни!

Както е добре известно, когато се наскърбяваме взаимно с думичката „ селяндур “, ние нормално нямаме поради географския генезис на даден човек, а по-скоро неговото интелектуално и духовно тесногръдство, неговата бедна база познание върху която селянинът самоуверено гради своите кухи, а постоянно и неуместно рискови съждения.

В този ред на мисли, Марешки е типичен селяндур. Той е тъкмо този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, „ аз бех тук. весо. 2018 г “, а след това би го бутнал с цел да открие нова аптека на мястото му, до момента в който праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.

Но даже и да сме слепи за гаврата на Вселената по лицето на предприемача от Варна, даже и да сме глухи за членоразделното му властническо фъфлене, ние въпреки всичко би трябвало да се освестим, когато този „ Вълко Червенков на новото време “ стартира да предлага своите летливи органични решения по въпроси касаещи общото ни бъдеще.

Казвам това освен тъй като доскоро прочетох, че рекламното лице на диезапама у нас предлага да бъдат одържавени фабриките на Миню Стайков в Карнобат, само че и тъй като ясно чувствам, че още веднъж ококорено тичаме в посока на партийно-фанатизираната страна и нейните псевдоспасителни хрумки, по този начин известни в государства като Иран и Северна Корея.

Разбира се, Марешки надалеч не е единствения сходен идеолог на ниското чело у нас. Всички знаем, че конкуренцията в тази посока е убийствено жестока. Проблемът е, че се намираме в гранична зона, а оградата както знаем я няма. Сиреч, в случай че един път допуснем селяните да прекарват безраборно бежанци, под формата на сходни „ революционни “ хрумвания, то е въпрос на малко време и ние да приемем шериата на ортодоксалните малоумници и задълго да затръшнем пред себе си вратата към авеню Ниел и света на цивилизованите мисли заложени преди 300 и недостатък години от дедо Монтескьо.

Затова предлагам следното. Да одържавим Марешки. В името на Марешки. И в името на всички селяни.

Ave idiotas!

Васил Петев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР