Както добре знаем, хората са най-ценният актив на всяка компания.

...
Както добре знаем, хората са най-ценният актив на всяка компания.
Коментари Харесай

Служителите, които могат да съсипят всеки бизнес

Както добре знаем, хората са най-ценният актив на всяка компания. Те обаче не могат да се показват на най-високото си равнище, в случай че са заобиколени от сътрудници, които се пробват да саботират и манипулират работната среда.

Това са 8 вида чиновници, които могат да доведат до неуспех всяка компания:

1. Хора, които нарушават корпоративната нравственос

Става дума за лицата, които демонстрират цялостна липса на интерес към триумфа и развиването на компанията и неведнъж нарушават нейните открити правила и политики. Как? Например като споделят конфиденциална корпоративна информация, правят обири, доближават даже до дискриминационни практики или полов тормоз.

2. Кадри, които са ненадеждни

В този случай става дума за чиновници, които непрестанно изпускат крайните периоди за завършването на дадена задача, идват по-късно и си отиват по-рано от офиса или просто отсъстват от работа. Това са хора, на които просто не може да разчитате да свършат качествено и навременно дилемите, върху които работят.

3. Служители, които не са положителни екипни играчи

Това са твърдоглави хора, които непрекъснато хленчат и затрудняват работата на своите сътрудници. Някои от тях си мислят, че знаят всичко и отхвърлят да одобряват градивна рецензия и защита връзка, до момента в който други не стопират да се оплакват и да търсят способи да обвинят някои различен за личните си неточности и неуспехи.

4. Лица, които популяризират злословия и клюки за своите сътрудници

Тук става въпрос за тези чиновници, които показват своето неодобрение от работата под формата на разпространяване на злословия и клюки за техните сътрудници и шефове. Те могат да бъдат избрани като „ корпоративни младежи “, чието време с компанията е към своя край. Преди обаче да се разделят с нея, те желаят да й навредят като внесат ужас и недоразумение сред другите чиновници.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР