Както ДЕБАТИ.БГ предупреди, тази седмица някой трябваше да отвори въпроса

...
Както ДЕБАТИ.БГ предупреди, тази седмица някой трябваше да отвори въпроса
Коментари Харесай

Журналист отвори въпроса за 100 000 лева на „Стани богат“: Чие знаме е с различни страни?


Както ДЕБАТИ.БГ предизвести, тази седмица някой трябваше да отвори въпроса за 100 000 лв. в шоуто „ Стани богат “. Да отвори, не да познае. Но и това не е зле.

Тази петъчна вечер за трети път в историята на играта у нас видяхме въпроса за 100 бона: „ На коя страна е знамето, което е друго от двете си страни? “ Варианти: Пакистан, Латвия, Парагвай и Либерия. А на стола против Михаил Билалов седеше журналистът Любомир Лазаров. Той мисли дълго, имаше догатки, само че не съумя да се сети. Нямаше към този момент жокери, по тази причина не рискува, рационално се отхвърли и си потегли с рекордната сума от 50 000 лв., извоювана на 14-ия въпрос.

Верният отговор се оказа „ Парагвайското знаме “ – с отвесни цветове алено, бяло, алено. От едната страна обаче върху бялото поле е гербът на страната, а от другата – държавният щемпел.

След като десетилетия наред никой българин е съумя да вземе заветната сума – дали поради прекомерно сложни въпроси, или заради незадоволителна памет и шанс, кой знае. Всъщност, с цел да сме напълно точни, преди доста години имаше един подобен случай – индивидът освен отвори въпроса, само че и отговори вярно, а с това завоюва 100-те хилядарки… и продуцентите не му ги дадоха. Оказа се, че умният мъж е татко на журналистка от малкия екран, която излъчва шоуто, а разпоредбите не го разрешават. Каквато и да бе повода, у фена остана горчиво възприятие.

Впрочем предпоследният въпрос довечера също беше забавен, само че нищо не подсказваше какво ще се случи. „ На коя дума приключват трите елементи на „ Божествена комедия “ на Данте Алегиери „ Ад “, „ Чистилище “ и „ Рай “?

„ Да отбелязвам ли първо, или да изяснявам? “, попита Лазаров при появяването на въпроса и водещият много се стресна. „ Маркирай! “, пожела Билалов.

Лазаров маркира „ звезди “. И рецитира последния стих от „ Ад “: „ И отново видяхме светлите звезди “. После продължи с финала на „ Рай “: „ Любов, която движи слънцето и другите звезди “. След което предложи на водещия: „ Чистилище “ ще го оставя на тебе. “

68-годишният Любомир Лазаров е някогашен зам.-главен редактор на в. „ 168 часа “ и някогашен основен редактор на интернет страницата на „ Радио България “. Той е третият участник в „ Стани богат “, който отваря въпроса за 100 000 лв. за 22 години. В България, естествено. В множеството други страни играта се споделя „ Кой желае да стане милионер “ и в чужбина милиона го дават по-лесно, в сравнение с нашите 100 хиляди.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР