Както „Банкеръ“ съобщи още вчера, при мащабна спецоперация на МВР

...
Както „Банкеръ“ съобщи още вчера, при мащабна спецоперация на МВР
Коментари Харесай

Филип Морис България излезе с официално изявление по повод разбитата от МВР фабрика за незаконни цигари

Както „ Банкеръ “ заяви още през вчерашния ден, при огромна спецоперация на Министерство на вътрешните работи беше разрушена фабрика за противозаконни цигари в пловдивското село Труд.

Днес от Филип Морис България, изпратиха публично изказване по случая:

„ Ние, от Филип Морис България, приветстваме дейностите и напъните на държавното управление и правоохранителните органи в битката с противозаконната търговия. Операцията от 4 юли 2019 година по разбиването на незаконната фабрика край Пловдив, където са иззети съществени количества подправени цигари, измежду които с марка Muratti (марка, благосъстоятелност на Филип Морис Интернешънъл), заготовки и опаковки, съвременни индустриални машини и съоръжение, както и склад за подготовка на тютюневата суровина, е отличен образец за координираните взаимни дейности на всички ангажирани органи в страната.

С тези и сходни дейности, а по този начин също и оповестените данни за рекордно ниското равнище на ползване на противозаконни цигари от началото на тази година - 3.8%, България е образец за страните от Европейски Съюз и в международен мащаб за положителни практики и ефикасност в битка с противозаконната търговия.

"Нашата компания приветства и благодари на държавното управление за непрекъснатите старания, които доведоха до невиждано ниски равнища на контрабанда с цигари през последните 3-4 години ", сподели Джордж Маргонис, общоприет шеф Филип Морис България.

„ Разследването и дейностите на органите по този нов случай на разкрита незаконна фабрика за подправени цигари занапред следва, само че е значимо е да напомним, че противозаконната търговия с контрабандни и подправени цигари, е добре прочут механизъм за финансирането и на други действия на проведената престъпност, като трафик на хора, разпространяване на опиати и тероризъм”, прибавят от Филип Морис. „ Престъпните групировки, които вземат участие във подправяне и контрабандата на цигари, нормално са доста бързи в дейностите си – те трансформират местата и индустриалните центрове, каналите за трафика и разпределителните мрежи във всеки един миг. Поради тази причина, от значително значение е непрекъснатото, задълбочено, всеобхватно и постоянно наблюдаване за идентифициране и предугаждане на изменящите се трендове и модели. И това е посоката, в която България също съумява.

„ Пълното елиминиране или даже забележителното ограничение на противозаконната търговия с цигари не може да се случи внезапно за една нощ и изисква координирани и ангажирани дейности от страна на държавното управление и органите, както и съдействието на частния и неправителствения бранш. В това отношение българският опит също е добър пример”, добави господин Маргонис.

Според последния отчет на KPMG 2018 противозаконното ползване на цигари в Европейски Съюз се пресмята на 8,6% от общото ползване, което съставлява 43,6 милиарда цигари – (за по-добра визия за този обем) - това е равностойно на размера на общия размер легални продажби на цигари в 3 страни дружно - Англия, Австрия и Дания. Като цяло, нивото на нелегално ползване на цигари в Европейски Съюз през 2018 година остава устойчиво спрямо 2017 г., разпознато е, обаче, повече от 30% повишаване на потреблението на подправени артикули – и това е най-голямото регистрирано повишаване.

В международен мащаб 10% от общото ползване на цигари е нелегално – това са почти 500 милиарда цигари, което лишава държавните управления по света от данъчни доходи на стойност 40-50 милиарда щатски $ годишно “, се споделя още в известието на прес службата на компанията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР