Какъв изход се очертава от политическата криза в деня на

...
Какъв изход се очертава от политическата криза в деня на
Коментари Харесай

Кризата в развитие: Експертно правителство вместо предсрочни избори?

Какъв излаз се обрисува от политическата рецесия в деня на общонационалния митинг " Велико национално въстание " против опита на ръководещите да задържат властта посредством нова конституция и привикване Велико национално заседание?

В сряда, първия ден след лятната им почивка, депутатите – 56-ти подред, с претенции за оставката на държавното управление и основния прокурор.

От ГЕРБ обаче още веднъж обявиха, че целта им за тази сесия е извървят процедурата за привикване на Велико национално заседание (ВНС). Като начало им трябват 120 подписа, с цел да внесат плана си за нова конституция, само че досега разполагат единствено със 104 – тези на депутатите от ГЕРБ и НФСБ. Ето за какво е основно решението на партия Вътрешна македонска революционна организация, която сложи условия, с цел да подпише, само че

При такова развиване министър председателят Бойко Борисов, който преди ден изрази убеденост, че ще има 120 подписа, ще разполага със 116, колкото са депутатите от обединението ГЕРБ – " Обединени патриоти " и ще са наложи да търси още 4 гласа измежду някой от деветте самостоятелни депутати, измежду които шестима от присъдружната на властта " Атака ".

Дори и ГЕРБ да успее да набави подписите, упражнението с новата конституция става безпредметно, защото за свикването на Велико народно събрание е нужна поддръжката на 160 народни представители, което няма по какъв начин да се случи без гласовете на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които оповестиха, че няма да поддържат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР