Как влияе алкохолът на кръвната ви захар? Вижте резултатите! Алкохолните

...
Как влияе алкохолът на кръвната ви захар? Вижте резултатите! Алкохолните
Коментари Харесай

Как влияе алкохолът на кръвната ви захар? Вижте резултатите!

Как въздейства алкохолът на кръвната ви захар? Вижте резултатите! Алкохолните питиета и тяхното въздействие върху организма постоянно са предмет на полемики, изключително когато става въпрос за здравословните аспекти. Едно от честите заблуждения е обвързвано с въпроса дали потреблението на водка може да повлияе на равнищата на кръвната захар. В тази публикация ще разгледаме научните обстоятелства и връзката сред водката и кръвната захар.
Влияние на алкохола върху кръвната захар
Изследвания демонстрират, че равнищата на алкохол и кръвната захар са назад пропорционални – нарасналото количество алкохол води до понижена кръвна захар и противоположното. Този резултат се дължи на способността на мощните алкохолни питиета, като водка, да блокират производството на глюкоза от гликоген в черния дроб. Те също по този начин забавят усвояването на въглехидрати от храната, което спомага за намаление на равнищата на кръвната захар.
Алкохолът и черният дроб
Черният дроб играе основна роля в регулирането на равнищата на глюкоза при диабет. Въпреки изгодите, алкохолът може да повреди черния дроб, като аргументи инфектиране, фиброза и цироза. Този орган, който извършва голям брой функционалности, страда при несъразмерната консумация на алкохол. В резултат от това, алкохолът може да способства за нарушавания в метаболизма на глюкозата, метаболизма на мазнините и протеиновия метаболизъм.
Какъв алкохол да консумирате при диабет?
При диабет, изборът на питиета е основен. Нискоалкохолните питиета като изсъхнало вино, шампанско, лека или безалкохолна бира, водка, коняк и ром съдържат по-малко етилов алкохол и повече въглехидрати. Те могат да покачат равнищата на глюкоза и да бъдат желани при диабетици. Важно е обаче да се съблюдават допустимите дози, защото несъразмерната консумация може да докара до хипогликемия.

Въпреки че водката и други мощни алкохолни питиета могат краткотрайно да понижат равнищата на кръвната захар, несъразмерната им консумация може да докара до съществени увреждания на черния дроб и затруднения при диабет. Нискоалкохолните питиета съставляват по-безопасен избор, само че и тук би трябвало да се внимава с дозирането. Важно е за диабетиците да съветват се със здравния си експерт по отношение на умерената консумация на алкохол и по какъв начин тя може да се впише в тяхната диета и лекуване. Запазването на баланс сред удоволствието от алкохола и поддържането на здравословни равнища на кръвната захар е основен фактор за положителното здраве.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР