Как туризмът да се развива устойчиво и да е двигател

...
Как туризмът да се развива устойчиво и да е двигател
Коментари Харесай

30 държави от ЕС и Балканите обсъждат в София туризма, създаващ 10% от БВП на Съюза

Как туризмът да се развива стабилно и да е мотор за стопанските системи в Европа и района ще разискват отрасловите министри на неофициална среща в София във вторник (13 февруари). Събитието е от най-високия клас „ А “, т.е. на министерско равнище, в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Туризмът има водеща роля в стопанските системи на България и на Европейски Съюз и основава надлежно 13% и 10% от техния БВП (БВП). Приходите от интернационален туризъм в страните от Съюза са над 341 милиарда евро през 2016 година Очаква се те да са още по-високи през 2017 година Домакин на събитието е българският министър на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила. Ще вземат участие еврокомисарят по вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и дребните и междинни предприятия Елжбета Биенковска, генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации господин Зураб Пололикашвили, министри на туризма от Европейски Съюз 28, от Балканите и представители на бизнеса. Очаква се в София да дойдат делегации от към 30 страни.

Министрите ще обсъдят поредно три тематики: политиките на Съюза в туризма, сигурността и опциите за съдействие в бранша сред Европа и Китай. Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за стопански напредък и районна интеграция. Предмет на разискванията ще бъдат споделената стопанска система и използването на регулаторните политики на Европейски Съюз в туризма. Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората полемика.

Инициативата „ 2018 година – Година на туризма Европейски Съюз – Китай “ ще е третата съществена тематика на срещата. Потенциалът на китайския пазар е голям. По предварителни данни през 2017 година в европейските страни са регистрирани 12,4 млн. туристически визити на китайски жители като растежът по отношение на 2016 година е 18%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР