Как се става „авер“ с властта и как лично Бойко

...
Как се става „авер“ с властта и как лично Бойко
Коментари Харесай

Шефът на „Градус“ разказа как Борисов му помага в бизнеса


Как се става „ приятел “ с властта и по какъв начин персонално Бойко Борисов спомага на избрани предприемачи описа притежателят на компания „ Градус “ Иван Ангелов, чието име бе упоменато към скандалните разкрития за рекет над бизнеса при чуването на Светослав Илчовски в комисията „ Манолова “. Днес в същата комисия приказваха и двамата – и Ангелов, и Илчовски.

Стана ясно, че Борисов неведнъж е съдействал на компания „ Градус “ за пропускане на доставките им до други страни, да вземем за пример Турция. Ангелов изясни също, че се познава добре с премиера и постоянно се чуват по телефона. По думите му двамата си приказват най-малко един път на 10-15 дни и играят белот през уикендите.

" Отношенията ми с премиера са чисто мъжки без нищо полово ", съобщи Ангелов. После изясни, че двамата си говорели за всичко, " за което може да си приказват двама мъже ".

" Борисов ми спомага като подсигурява пред турската ветеринарна работа, че нашите сертифиакти дават отговор на европейските условия ", сподели предприемачът по отношение на това по какъв начин тъкмо му е помагал министър председателят в оставка.

Ангелов разяснява извънредно остро изказванията на Илчовски, против който към този момент е завел каузи за клюка. Илчовски сподели преди два дни, че притежателят на „ Градус “ е „ подарил “ на премиера плеймейтка, за която платил 5 хиляди лв.. Според него, Борисов можел да си откри и да заплати за по-хубава и скъпа жена.

Комисията изслуша през днешния ден първо още веднъж Илчовски. А депутатите от ГЕРБ направиха всичко допустимо да осуетят съвещанието. Стигна се до замяна на реплики, искане на ръководителя на комисията Мая Манолова квесторите да отстранят от съвещанието депутата от ГЕРБ Маноил Манов. Това докара до нахлуването в залата още веднъж на народни представители на ГЕРБ, които не членуват в комисията. Манолова не съумя да овладее хаоса, всеки говореше, имаше ръкопляскания, дюдюкания и смях.

По едно време Илчовски съумя да изясни по какъв начин фиктивните покупко-продажби с " Градус ", за които описа предишния път в Народното събрание, са за 60-70 млн. лева единствено за 2017 година и неведнъж е бил принуждаван да ги прави.

ГЕРБ го прекъснаха жестоко с викове и размахване на ръце.

От думите на Илчовски стана ясно, че е дал подкупи за близо милион през годините, като намеси в тях името на депутата Димитър Аврамов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР