Как се приготвят постни банички с вряла вода - вижте

...
Как се приготвят постни банички с вряла вода - вижте
Коментари Харесай

Постни банички с вряла вода

Как се подготвят постни банички с вряла вода - вижте в рецептата

Необходими Продукти

● брашно - 700 г
● брашно - 50 г ( за доомесване)
● вода - 500 мл вряла
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 с.л.
● олио - 100 мл
● олио - 30 мл (за пържене)

Начин на подготвяне

Не е за поверие, само че нужните артикули за тези домашни банички са единствено вода, брашно, олио, сол и захар.

За първи път върша тези необикновено вкусни и 100% постни банички, само че се получиха толкоз добре, че тази рецепта към този момент ми е любимец.

Ако не постите, може да замените олиото с масло, а също и да добавите сирене, кашкавал или извара - тогава ще са още по-вкусни.

Начин на подготвяне на постни банички:

В подобаващ съд изсипваме авансово пресято брашно, в което сме добавили солта и захарта. Към него прибавяме врялата вода. Разбъркваме с лъжица, а по-късно започваме да замесваме меко тесто. Когато тестото е готово, се оставя да почине за 20 мин, покрито със стреч фолио. След като тестото е умряло и е податливо за работа, се оформя фитил, който разрязваме на 8 равни топки.

В тавичка или различен подобаващ съд, в който сме налели мазнината, нареждаме топките, които сме оформили, като авансово обмазваме добре с мазнината. Отново закриваме със стреч фолио за 10-на минути.

От всяка топка с напън леко оформяме плоски питчици, които в следствие ще превърнем във вкусни точени банички. Обмазваме добре с лой и закриваме, с цел да не изсъхват, до момента в който работим.

Всяка плоска питчица би трябвало да раздърпаме, доколкото ни е допустимо, с цел да стане доста тъничък лист. Аз върша това с ръце, не с точилка.

Леко се накъса и не е съвършено, само че това по никакъв метод не се отрази на усета.

От раздърпания лист тесто вършим пликче, т.е. затваряме първо едната, след това втората страна по дължина, мажем с лой, посипваме лекичко с брашно (или натурално нишасте), след което затваряме и по широчина.

Оставяме на страна и когато подготвим втория лист и затворим по дължина, в средата слагаме и първото пликче (вижте фотосите, с цел да стане по-ясно ).

От количеството тесто, което сме замесили, излизат 4 банички по към 300 година

Готовите двойни пликчета се разточват леко под форма по избор и се пържат в тиган с доста малко лой на междинен огън от двете страни до подготвеност. Може също да ги изпечете на изсъхнал тиган и откакто са подготвени, да ги намажете с лой.

Резултата от това толкоз нормално тесто с вряла вода са необикновено вкусни банички, които са с хрупкава коричка и мекичка сърцевина.

Да си призная, в никакъв случай не съм вярвала, че мога да се оправя и че в действителност е толкоз елементарно да си създадем домашни постни банички с вряла вода.

Препоръчвам Ви ги доста мощно! ♥️

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР