Как се организира вотът зад граница и у нас?Специалния пратеник

...
Как се организира вотът зад граница и у нас?Специалния пратеник
Коментари Харесай

Как преминава денят за размисъл у нас и в чужбина

Как се провежда вотът зад граница и у нас?

Специалния делегат на NOVA Стоян Нешев разговаря с журналиста Атанас Величков пред Българския културен клуб в Скопие. „ Аз не чакам огромна изборна интензивност, за жалост, само че тези, които гласоподават постоянно, ще го създадат и в неделя ”, разяснява Величков. В РСМ живеят към 20 хиляди български жители, макар че тези с български паспорти са към 100 хиляди. 169 наши сънародници в Северна Македония са подали заявки за гласоподаване. Броят на изборните секции там е 7.

В прилежаща Турция и на тези избори са разкрити най-вече секции – 162. Там право на глас имат към 300 хиляди българи. Повечето от сънародниците ни там признават, че ще предпочетат да гласоподават на хартия, осведоми специфичният делегат на NOVA Михаела Карабельова.

Започна раздаването на изборните материали и в страната. 90 000 са гласоподавателите в община Хасково, а 227 хиляди са те в цялата област. Гергана Георгиева от община Хасково съобщи, че не се чакат проблеми в изборния ден.

В София също кипи трескава подготовка за вота в неделя. Във всички изборни секции се конфигурират машините, сложени са и указателни табели с разпоредбите за гласоподаване. Нина Ангелова е ръководител на СИК в столичния квартал „ Младост ”. Тя увери, че в учебното заведение, където е нейната комисия, всички стаи са тествани и запечатани.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР