Как се грижи държавата за психично болните у нас? “

...
Как се грижи държавата за психично болните у нас? “
Коментари Харесай

Как се грижи държавата за психично болните у нас?

Как се грижи страната за психологично болните у нас? “ Много от тях живеят в болничното заведение, там е техният дом, там се усещат сигурни. Въпросът е, че това продължава прекомерно дълго и животът в една болница не може да бъде чак толкоз пълностоен ”, доктор Георги Хранов, шеф на Държавната психиатрична болница в Ловеч.

Държавните лечебни заведения от ден на ден и повече се приближават до изискванията на частните, стаите, които на всички места сме виждали, които са чисти, просторни и така нататък Но изискванията не са единствено две стени и един прозорец или едно легло. Проблемът за мен е, че тези хора не си запълват пълноценно времето ”, добави доктор Хранов.

В множеството страни на Запад за психичноболните са планувани занимания.

„ Като работа с компютър, обучения   как да си сготвят, по какъв начин да приказват с различен човек, по какъв начин да си подадат документите за работа ”, изясни още доктор Хранов.

Хората с психологични болести си намират работа доста мъчно.

„ Докато живеят в болничното заведение, те губят уменията да се движат в естествения свят.Това е като с животните в зоологическата градина.  Човек става неприспособим да се върне на мястото, което е обитавал ”, разяснява шефът на Държавната психиатрична болница в Ловеч.

Опасността по улиците не е от психологично болните хора. Това написа в собствен коментар във Фейсбук Цветеслава Гълъбова.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

След всичките нелепости, които се изговориха от водещи и анализатори?!? по случая в Стара Загора взех решение, че е добре да напиша и аз няколко думи.

Незнайно, в действителност напълно знайно, за какво медиите изместиха фокуса на този драматичен случай върху болестта на жертвата. Бил с параноидна шизофрения. И какво от това запитвам аз – психиатърът с 30-годишен стаж в най-голямата психиатрия на София. По какъв метод болестта, каквото и да е то, на жертвата трансформира обстоятелствата към гибелта му. Защото това е значимо да се обясни. Не вземам ничия страна, тъй като нямам подготвеност за това, нито ще мятам тиня по служителите на реда. Като приключат работа всички институции, ще разберем.

Връщам се на болестта на жертвата

Вчера, а и през днешния ден се наслушах на чутовни нелепости – като се стартира от крякянето на една водеща в привечерен „ публицистичен “ блок и въпроса с детайли на хистерия „ Ама той за какво има кола и брошура, като е с шизофрения “, мине се през това дали „ тези хора имат право да карат кола /абе, нямат право да дишат, те кола ще ми карат -б.м./ и се стигне до „ специфичен режим на работа “осигурен му от работодателя, тъй като имал параноидна шизофрения.

Медиите, стига сте насаждали ненавист към психологично болните хора под маската на псевдогрижа. Защо въобще се занимавате с този въпрос, с изключение на с цел да тровите публичната атмосфера и да настройвате хората едни против други. Това знаем, че го можете, за това ви се заплаща. Ама, хайде да се спрете. Когато вас или ваши близки се разискват по този метод, по какъв начин бихте се почувствали. Или вие сте извънземни и на вас това няма да се случи. Ами да ви кажа – случва се, знам го от първа ръка. Така че се спрете.

И към четящите тук, а и публицистите – заплахата по улиците не е от психологично болните хора
Те не са нападателни по дифолт и когато организират съответно лекуване, са като всички нас /апрото, всеки един от нас може да бъде реализиран от такова заболяване, психозите не са вродени заболявания, а придобити/. Не е въпросът за какво са измежду нас, тъй като те би трябвало да бъдат, а за какво са в този тип. И ще ви отговоря – тъй като демократичното ни общество не ги желае, тъй като я няма системата за извънболнична грижа, тъй като са оставени сами на себе си и околните си, които се изтощават душевен и прочувствено в продължение на десетилетия да се борят, тъй като работодателите ги уволняват, в случай че въобще ги вземат на работа, когато научат, че имат такава болест, тъй като стигмата се стоварва грубо върху главите им.

Страхувайте се от ПСИХОПАТИТЕ /сега ги назоваваме личностови разстройства/
Те са рисковите, те имат антисоциално държание, те са нападателни, те са прочувствено студени и не се интересуват от нищо друго, с изключение на облекчаване на персоналните си потребности непременно, те не почитат писаните и неписани правила на обществото и ги нарушават, когато и както им скимне, те се качват пияни и дрогирани в колите си и убиват. Те, а не хората с психологични болести /психози/.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР