Как се формира полът на еднояйчните близнаци?Еднояйчните близнаци са или

...
Как се формира полът на еднояйчните близнаци?Еднояйчните близнаци са или
Коментари Харесай

Тези факти за еднояйчните близнаци ще ви изненадат

Как се образува полът на еднояйчните близнаци?

Еднояйчните близнаци са или две девойки или две момчета. Има рядко изключение от това предписание, което включва хромозомен недостатък. Идентични близнаци въпреки всичко са разнообразни един от различен:

Въпреки споделените си гени, еднояйчните близнаци са неповторими човеци. Няма двама души на този свят, които да са изцяло идентични. Те са повлияни от незначителни разлики в околната среда в утробата, както и други фактори, откакто се родят.

Имат ли специфична връзка еднояйчните близнаци?

Много хора имат вяра, че идентичните близнаци споделят специфична връзка, в това число способността да четат взаимно мислите си. Някои също мислят, че близнаците развиват собствен личен език един с различен. Термини като идиоглосиа, самостоятелен език или криптохсия разказват феномена на езика на близнаците, които вълнува доста откриватели и родители през годините.

Факти за еднояйчните близнаци:

– Причините за монозиготното образуване на близнаци са към момента незнайни и неидентифицирани от здравната просвета. Никой не знае за какво яйцето се разделя, механически това е нередовност в естествения развой на развиване.

– Няма наследствена линия, която да направи по-вероятно това да имате еднояйчни близнаци. Раждането на такива близнаци не се движи закономерно в поколенията в фамилиите. Въпреки че има фамилии с висока периодичност на идентични близнаци, това се дължи на късмет, съвпадане или елементарен шанс.

– Еднояйчните близнаци съставляват към една трета от всички близнаци. Дизиготните близнаци са два пъти по-чести като монозиготните.

– Статистиката за раждаемостта на еднояйчни близнаци остава постоянна през годините, макар общото нарастване на близнаци и тризнаци от края на 80-те години. Шансовете за появяването на идентични близнаци са към 3 на 1 000 бременности с близнаци, до момента в който раждаемостта за всички близнаци е към 33 на 1 000 бременности.

– Еднояйчните близнаци се случват два пъти по-често при естествено забременяване, в сравнение с при оплождане ин витро.

– Раждаемостта на еднояйчни близнаци не е обвързана със взаимозависимост от раса, географско състояние или майчина възраст.

– Идентичните близнаци не постоянно споделят една обща плацента по време на бременността: Много лекари неправилно ще разпознават близнаците като разнояйчни, тъй като те имат две плаценти. Реално броят на плацентите зависи от това по кое време оплоденото яйце се разделя. Ако това се случи задоволително рано – двата ембриони ще се вграждат настрана в матката и ще развият обособени сакове. Ако разделянето настъпи по-късно, те могат да споделят една обща плацента.

– Много необичаен вид е полу-еднояйчни близнаци: Случаят е разпознат като нов вид близнаци през 2007 година Това се случва извънредно рядко, когато два сперматозоида оплодят една зряла яйцеклетка, след което тя се разделя. По този метод близнаците споделят едно и също ДНК от майка си, само че всеки получава малко по-различна версия на ДНК от татко си.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР