Как новите противоепидемични мерки се отразяват на заведенията и фитнесите?

...
Как новите противоепидемични мерки се отразяват на заведенията и фитнесите?
Коментари Харесай

Как ще продължат да работят заведенията и фитнесите

Как новите противоепидемични ограничения се отразяват на заведенията и фитнесите? Темата разясниха в студиото на " Денят стартира " Павлин Петров - заместник-председател на Асоциацията на заведенията и Радка Василева от Асоциация " Здраве и фитнес ".

" Новата заповед в действителност в реалност не трансформира изключително нещата, реда, по който работихме сега, в смисъл подобен, че ограничаването за 50% съществуваше и до момента ", сподели Радка Василева.

По думите ѝ плюсът в тази наредба е, че има опция, тъй като не се принуждава личният състав да се имунизира непременно.

" Ако това са секторите, които ще бъдат инструмент да се имунизира това общество, може би ще би трябвало да получат по-късно премия, само че това ще бъде доста мъчно ", съобщи Павлин Петров.

Според двамата рестриктивните мерки няма да са претекст хората да се имунизират.

" В нашия бранш аз не знам някой шеф да е принуждавал да бъдат имунизирани чиновниците му наложително. Напротив, постоянно диалозите са се водили от позиция, че лекарите, неговият персонален доктор, неговият организъм на самия човек би трябвало да има картина, с цел да бъде предложена имунизацията. Ние нямаме желание да стигаме до крайности ", изясни Петров.

" В никакъв случай не можем да си позволим да пожелаваме от нашите сътрудници имунизация, защото това е решение, което би трябвало да бъде осъзнато и взето персонално от всеки един човек, с отговорност за личното му здраве ", добави Василева.

По думите на Петров във всяко едно обитаемо място има заведения, на които не се съблюдават ограниченията. Ресторантьорите вършат всичко допустимо да работят на 50% потенциал, само че той акцентира, че браншът няма никаква финансова поддръжка сега.

" Има заведения които съблюдават ограниченията, има заведения, които не съблюдават ограниченията. Има водачи, които карат и съблюдават разпоредбите за придвижване, има водачи, които карат и не съблюдават разпоредбите за придвижване ", съобщи той.

Според Радка Василева не е мъчно да се съблюдават ограниченията във фитнеса, тъй като пространствата постоянно са големи и хората могат да упражняват на мира, без да влизат в непосредствена непосредственост. Тя акцентира, че фитнесите работят в слабия за тях сезон. Хората биват отблъсквани да упражняват, тъй като при всяко повишаване на бройките инфектирани, фитнесите са измежду първите обекти, за които се загатва въвеждане на ограничавания.

Заместник-председателят на Асоциацията на заведенията разяснява митингите на ресторантьорите, като изясни, че те просто желаят да знаят с каква поддръжка ще започват при всички нови ограничавания.

Петров съобщи, че представители на сектора са разговаряли с министъра на стопанската система, който споделя, че пари има, само че бюджетът не е обновен. Ресторантьорите са в позиция на протестна подготвеност.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР