Как морската вода влияе на косата. Афродита, най-красивата сред богините,

...
Как морската вода влияе на косата. Афродита, най-красивата сред богините,
Коментари Харесай

Как морската вода влияе на косата

Как морската вода въздейства на косата. Афродита, най-красивата измежду богините, се ражда от морската пяна с луксозна дълга коса. Ала не всеки може да се похвали с такава след завръщането си от отмора на море.

Нека да забележим за какво и по какъв начин морската вода въздейства на косата?

Какви са изгодите и вредите от морската вода и по какъв начин да се грижим за косата си?

Ползите от морската вода за косата

Морската вода се отличава с богатия си минерален състав, което обуславя позитивното й влияние върху човешкия организъм като цяло и в частност върху положението на косата. Тя съдържа набор от минерали и микроелементи, в това число йод, магнезий, селен, силиций, калий, калций, натрий. Докато плувате в морето, тези субстанции проникват в структурата на косата.

Има антибактериални и антисептични свойства, което се изяснява и с високото наличие на сол.

Списъкът с потребните свойства на морската вода би бил повърхностен, в случай че не споменем укрепващото деяние на морския въздух и вода върху нервната система и здравето като цяло. Колкото по-спокойни и щастливи сме, толкоз по-красиви изглеждаме. Това важи и за косата.

Вреда от морската вода за косата

Косата става жилава. Всеки косъм е кондензиран със сол и от това става нежен. Солта прониква в кутикулата (заедно с всички потребни елементи) и влияе върху косъма на структурно равнище.

След дълъг престой в морето косата може да се съпостави със плява. Това важи изключително за в началото суха или боядисана коса.

Докато плувате водата пречупва като леща слънчевите лъчи и доста усилва интензивността им. В резултат на това космите изгарят и изсъхват.

Добрата вест е, че е в нашата власт да премахнем всички неприятни последствия за косата от морската отмора.

Как да се грижим за косата си до момента в който сме на море?

Косата би трябвало да се изплаква с прясна вода постоянно след къпане в морето или в басейн. Така се отмиват солта от морето или хлора от басейна. Шампоанът би трябвало да е мек, без нападателни повърхностни субстанции.

Ако не можете незабавно да изплакнете солената вода, подсушете добре косата си с забрадка, без да я търкате.

Добре е да се плува със специфична шапка.

Добре е да вземете артикул без отмиване на почивката: даже и най-тънкото покритие ще защищити косъма от морска сол и загуба на влага.

Изберете хидратиращи шампоани, които да предпазят косата от изсушаващия резултат на морската вода. Използвайте ги повече от нормално.

По време и след плаж правете овлажняващи и подхранващи маски.

 

Паркът Ефтелинг – едно необикновено прекарване

 

 

 

 

Как морската вода въздейства на косата

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР