Как може да запазите бананите свежи за по-дълго? Тези вкусни

...
Как може да запазите бананите свежи за по-дълго? Тези вкусни
Коментари Харесай

Запази бананите пресни за по-дълго с тези съвети

Как може да запазите бананите свежи за по-дълго? Тези вкусни и сладки плодове не престават да узряват дълго откакто бъдат набрани. Ако купуваме зелени или светложълти плодове, можем да изчакаме с потреблението им без боязън. Ако обаче имате узрели банани с по-тъмен цвят, би трябвало да ги изядете допустимо най-скоро. Въпреки това има доста елементарен метод за удължение на тяхната устойчивост.

Докато пазарим, от време на време хвърляме в кошницата малко повече, в сравнение с ни е належащо. С питателните артикули, изключително плодовете и зеленчуците, това може да бъде проблем, защото те са склонни бързо да се скапват. Ако не желаете да губите пари, изхвърляйки гнили неща от хладилника или килера, ето няколко потребни съвета, с цел да запазите плодовете и зеленчуците си свежи:
До какво може да докара постоянната консумация на банани?
Тези жълти плодове са обичани от деца и възрастни и изключително от спортистите. Те обаче са богати освен на витамини, само че и на огромно коли...
Прочети повече
1. Увийте банановите опашки с алуминиево фолио

Когато бананите узреят, те създават етан, който форсира този развой, което води до изгниване. Като увиете опашките с фолио, ще удължите свежестта на плодовете до 4-5 дни.

2. Tрикът по какъв начин бананите да не станат кафяви

Съжалявате, тъй като потъмняват и омекват бързо след покупката? Това може да бъде предотвратено! Този способ ще накара вашите банани да устоят до една седмица. И въобще не става въпрос за слагането им в хладилника. Просто увийте връхчетата на бананите със стреч фолио.
Банановата кора става освен за падение! Вижте 6 неоспорими изгоди от нея
Полезните свойства на банана са неоспорими, само че не знаем съвсем нищо за изгодите от кората и по табиет я изхвърляме в боклука. Ето топ 6 с...
Прочети повече
Този остроумен трик ще ги резервира свежи по-дълго и ще ги защищити от почерняване. Трудно е да се повярва, само че в действителност работи. Едно нормално фолио е задоволително, с цел да удължи свежестта на бананите. Само не забравяйте да увиете върха на банана в действителност крепко и плътно.

Как можем да използваме транспарантно фолио, с цел да запазим бананите свежи по-дълго? Увивайки компактно върха на бананите във фолио, стопираме отделянето на избран газ – етилен. Отделя се по време на узряването на плода. Увиването на краищата с фолио ще забави доста този развой. По този метод можем да удължим свежестта на бананите за 3-5 дни.

3. Добре е да знаете, че кафявите, пъстри банани въобще не са нездравословни за здравето. Напротив! Добре е да ги ядете, тъй като въздействат позитивно на самочувствието и оказват помощ за контролиране на кръвното налягане. За страдание бързо се унищожават. Освен това те съдържат най-вече захар и калории. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР