Как мисли детето“ и Как мисли тийнейджърът“ са две поредни

...
Как мисли детето“ и Как мисли тийнейджърът“ са две поредни
Коментари Харесай

Ново издание обяснява как да подходим към детето и тийнейджъра

„ Как мисли детето “ и „ Как мисли младежът “ са две следващи издания на английската журналистка Танит Кери и клиничния психолог доктор Ангард Ръдкин, които показват поредност от съответни обстановки и способи за справяне с тях. Изданията почиват на съществени проучвания и последните научни постижения в неврофизиологията. И двете книги стартират с въпроси към родителите, свързани със личните им мемоари за тези възрасти. 

„ Авторите употребяват преоценката на личното юношество, тъй като считат, че по този метод родителите ще спрат да повтарят неумишлено заучени модели – споделя Весела Банова, психолог, психоаналитик и създател на книги за детското развиване. 

 „ Колкото и да не си бил склонен с методите, по които твоите родители са реагирали, ти неумишлено повтаряш това, което познаваш. Една работа по себепознание на родителите в действителност е доста потребна, с цел да бъде родителят на висотата на която желае да бъде. “ – споделя тя.

„ Периодът на юношеството е разграничен на три стадия и те в действителност са доста разнообразни – споделя още Весела Банова – Всякакви образци има прегледани – като един от най-важните препоръки е, когато младежът е трагичен, първо да проявим състрадание, а когато е ядосан – да запазим успокоение “.

Чуйте още в „ Какво се случва “.
Снимки – изд. Книгомания
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР