Как изкуството може да влезе в полза на образованието? Един

...
Как изкуството може да влезе в полза на образованието? Един
Коментари Харесай

"Зелената планета" или как изкуството помага на образованието

Как изкуството може да влезе в интерес на образованието? Един хубав баснословен свят, " Зелената планета " употребява нов метод, посредством който децата, четейки приказки, учат. Това се случва благодарение на игри, вплетени ловко в историите. 

 Сред българските издания за книги с буквите липсват сходни двуезични издания като " Зелената планета ". Те биха били от изгода както на децата в България, които занапред ще учат буквите, по този начин и на българчетата отвън граница. Основно обръщение е децата да схванат и да усетят чудото на сътворението на живота, благосъстоянието на нашата планета.

Книгата има учебен темперамент освен поради проучването на буквите, само че и тъй като всяка писмен знак е първа от името на друго животно, за което посредством стих се описват любопитни обстоятелства от живота му. Накрая на книгата има още забавна информация за всяко животно, както и рекомендация към родителите по какъв начин да употребяват пълноценно книгата, като в допълнение беседват по нея с децата си.

 На всеки разтвор от книгата ще откриете на лявата страница – писмен знак от българската писменост със стих към нея, а на дясната страница – същият стих, преведен на британски език с подчертана буквата на британски език. И двете букви (на български и на английски) вървят в вярната поредност.

 Джина Дундова-Панчева Авторката на стиховете и концепцията за книгата – Джина Дундова-Панчева е притежател на първа премия на Националния конкурс за поп ария " Бургас и морето ", дружно с композитора Димитър Гетов, за ария по нейни стихове. Тя е член на Съюза на българските писатели (СБП) и на Съюза на писателите-лекари. Също по този начин е лекар-педиатър и учител по физиология в Медицинския университет в София.

Стиховете за книгата са преведени на британски от Борис Младенов, доктор хематолог, стихотворец и преводач, член на Съюза на писателите лекари, както и от Дорис Люис. 

 Мая Бочева-Уики Илюстрациите в книгата са дело на илюстраторката Мая Бочева-Уики, чието високо художествено наличие основава богат и трогателен тип, прочут към този момент на децата от другите книги, които художничката е илюстровала през последните 22 години.

Текстът в книгата е изписан с шрифта Adys, който е предопределен за деца с дислексия и към този момент се е потвърдил във времето. Той е подобаващ и по-лесно четим за всички деца, които се учат да четат.

Към книгата има QR код с клипа на песента " Зелената планета ".

Снимките са предоставени от Мая Бочева-Уики.

Чуйте повече от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР