Как гражданите на Европа виждат бъдещето на Европейския съюз“ е

...
Как гражданите на Европа виждат бъдещето на Европейския съюз“ е
Коментари Харесай

Теодор Стойчев: Европейският съюз може да реагира бързо, когато има криза


" Как жителите на Европа виждат бъдещето на Европейския съюз “ е тематиката, която през днешния ден, в Деня на Европа , ще бъде във фокуса на заключителната конференция за бъдещето на Европа. За първи път в историята на Европейския съюз с конференцията се дава опция на жителите да формулират своите стремежи за това по какъв начин да действа Европейският съюз. Кулминацията на този извънредно значим цивилен развой е през днешния ден в Страсбург.

" Европейският съюз може да реагира бързо, когато има рецесия , само че въпросът е институциите, които в последна сметка за последно са били осъвременени и променяни през 2009 година, да им бъдат дадени механизми, с които да реагират още по-бързо, когато има потребност ". Това разяснява в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Теодор Стойчев , началник на Бюрото на Европейския парламент в България:

" Живеем в една общественост, в която главните полезности са мир, права на индивида, правова страна, независимост на изложение, независимост на словото , неща, които виждаме, че не на всички места по света са факт, не на всички места по света се съблюдават и по тази причина е значимо да запазим тези полезности,  които са в основата на европейския план и да се борим за тях, тъй че това осъзнаване несъмнено се ускори с войната в Украйна . Всички виждаме какво се случва и в Русия – потъпква се свободата на словото, на свободното изложение. Хората, излизайки с бели плакати, безусловно рискуват да прекарат избран брой години в пандиза. Важно е да се борим за правата си и да ги отстояваме ".

Цялото изявление с Теодор Стойчев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР