Как Еврокомисията реагира на наложените санкции и какви са очакванията

...
Как Еврокомисията реагира на наложените санкции и какви са очакванията
Коментари Харесай

ЕК за санкциите: Каква реакция очаква Брюксел от българските институции?

Как Еврокомисията реагира на наложените наказания и какви са упованията на Брюксел от българските институции?

Дали има затваряне на очите от страна на Европейски Съюз ще стане ясно през втората половина на месец юли. Темата за глобите от страна на Съединени американски щати през вчерашния ден беше една от главните по време на брифинга на Европейска комисия.

Говорител на Европейска комисия съобщи изрично, че не е свършила работата си по всички забележки от отчета в границите на Механизма за съдействие и инспекция от 2019 година във връзка с битката с корупцията и успеваемостта на следствията.

„ България би трябвало да стигне до дефинитивни присъди за корупция на високо равнище. Европейска комисия ще продължи от близко да следи развиването в идващия си отчет за правовата страна, който се чака през месец юли “, сподели Кристиан Виганд, представител на Еврокомисията.

Само няколко часа, преди да се появи известието за глобите на Съединени американски щати, в Брюксел Европейска комисия разгласи предлагането си за нова тактика за подсилване на Шенгенското пространство. Тя още веднъж прикани страните членки да поддържат разширението на Шенген с трите страни България, Румъния и Хърватия.

В този подтекст през вчерашния ден имаше въпрос към Европейска комисия, а точно допустимо ли е глобите да се трансфорат във фактор, който да разубеди колебаещите се страни членки на Европейски Съюз. Европейска комисия сподели, че мнението им е изрично и те са „ за “ разширение.

Не стана ясно обаче дали Европейска комисия разполага с причините, с които Съединени американски щати постановиха глобите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР