Как е възможно да се чувстваме капнали от умора, но

...
Как е възможно да се чувстваме капнали от умора, но
Коментари Харесай

Как да заспим по-бързо

Как е допустимо да се усещаме капнали от отмалялост, само че като си легнем, да останем будни в продължение на час или повече?

Всички знаем, че в идеалния случай не би трябвало да гледаме телефони, преносими компютри или таблети най-малко 60 минути преди лягане - поради синята светлина на екраните. Но действително видяно, през по-голямата част от времето не съблюдаваме тази рекомендация.

 Каква е вредата от екраните
Как ни вредят екраните

До какво води несъразмерното застояване пред компютъра и телефона

Оказва се обаче, че има нещо, което може да създадем преди лягане, и то сигурно ще помогне да заспим по-бързо . А най-хубавото е, че лишава единствено пет минути .

Една от главните аргументи, заради които оставаме будни през нощта, е, че се тревожим за нещата, които би трябвало да свършим на идващия ден. Ако желаеме да заспим по-бързо, всичко, което би трябвало да създадем, е да напишем лист със задания .

 Снимка 345685

Да, като напишем уговорките за идващия ден, това ще ни помогне да успокоим мозъка си и ще ни накара да се отпуснем и, надлежно, да заспим.

Според изследване, оповестено в Journal of Experimental Psychology, отделянето на пет минути за сходен лист със задания е всичко, от което се нуждаем за по-бързо заспиване. Изследователите обаче са открили, че писането за нещата, които към този момент сме свършили, няма същия резултат .

Някои от участниците в изследването са имали задачата да приготвят лист с идни задания, до момента в който други са били помолени да отбележат всичко свършено денем. Учените откриват, групата с бъдещите задължения заспива " доста по-бързо " от тази с към този момент отметнатата работа. Показателите са били измервани в лаборатория за сън, в която електрическата интензивност на мозъка се следи през нощта.

 Снимка 345687

Нещо повече - колкото по-конкретен е описът със задания, толкоз по-бързо хората заспиват . Ето за какво откривателите предлагат да прекараме пет минути , с цел да подготвим черно на бяло нашия специфичен лист със задания преди лягане , което ще спомогне мигновено да се пренесем в страната на сънищата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР