Как две области - Плевен и Ловеч, посрещат новите ограничения,

...
Как две области - Плевен и Ловеч, посрещат новите ограничения,
Коментари Харесай

Плевен и Ловеч - песимизъм за мерките, бизнесът на ръба, болниците преливат

Как две области - Плевен и Ловеч, посрещат новите ограничавания, наложени с третия локдаун, който е в действие от през днешния ден?

Кметът на Плевен Георг Спартански издаде заповед, с която се цели да се ограничи разпространяването на Covid-19. До 31 март се преустановяват присъствените образователни занятия, визитите в детски ясли и градини, провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, както и визити в общинските културни институти. Не се позволява организирането и провеждането на събирания и тържества от частен темперамент с наличие на повече от 15 души, прекратява се провеждането на спортни мероприятия от подготвителен и спортен темперамент. 
РЗИ в Плевен беше първото, което на 10 март дефинира ограничения единствено за тази област. Последваха митинг и диалози, след които отвориха фитнесите и моловете при по-строги условия. Разхлабването на ограниченията обаче продължи до решението на Националния действен щеб за битка с ковид.

Как се посрещат новите ограничавания?

Таня е притежател на клуб. Казва, че по-добре да затворят заведенията, в сравнение с да работят с понижено работно време . Страхът работи и на клиентите, и на личния състав, счита тя.

 Снимка: БГНЕС

Радослава Радкова, шеф на магазин в търговски център, пита за какво не затварят всичко и всички, а се работи изборно. Струпването на хора е в огромните вериги , безапелационна е тя. И добавя: „ Ще банкрутираме. Повече не се устоя. Повече от 30% загуби за цялата година. “

Малките магазинчета остават отворени. Реално обаче хората се отдръпват и за тях няма работа, твърди притежател на бижутериен магазин. И в този момент оставаме отворени, само че клиенти няма да има, отбелязва той. На този декор разноските не престават да вървят, а доходи няма. Затова и на доста места дребните магазинчета банкрутират .

Светослава Цветанова остава вкъщи с двете си деца – едното стопира да върви на ясла, а другото – първокласник, минава на отдалечено образование. „ Ще е по-напрегнато от всекидневно и по-изморително “, признава тя.

Как разясняват ограниченията в Ловеч?
Не ги утвърждавам. Колкото повече затварят самата страна, толкоз по-зле ще стане . Все повече ще се събират и на домашно, криейки се, отново ще го вършат. “

„ Всичкото е парлама. Само плашат хората. “

„ Не мисля, че са съответни. По изборите ще се съберем толкоз доста хора и няма да се разболеем, а там едно барче от 10 индивида, едно кафе – те ще се разболеят . Какво – от у дома ли ще гласуваме, че ще е безвредно? По какъв метод ще ми подсигуряват сигурността? “

„ Всичко това е стопански, политически напън. Защо залите, за какво изкуството, за какво децата би трябвало да понесат всичко? “

 Малки бизнеси затварят Снимка: БГНЕС

„ За тези девет месеца, в които не сме работили, не сме получили обикновени помощи, даже една стотинка. Не влизаме в нито една рубрика. “

Убиват бизнеса и никой не може да ти го изясни за какво . “

Как наподобява обстановката от позиция на медицинските експерти?

Отделенията са цялостни. Болните са уплашени – желаят болница. Докарваме ги, редим ги по коридорите. Места няма, чакат да изпишат едни – да дойдат други. Повечето от тях са уплашени. Заразените са повече и се заразяват по-лесно “, споделя чиновник на Спешното поделение на болничното заведение в Ловеч.

Директорът на болничното заведение Румяна Нановска разяснява, че докараният фургон за триаж в двора на лечебното заведение е бил „ цялостна измислица “ и се оказва негоден .

Според Нановска преждевременно са били отворени доста браншове, а в този момент лечебните заведения преливат

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Чуйте повече в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР