“Как допуснахте да се случи това?” На този въпрос трябваше

...
“Как допуснахте да се случи това?” На този въпрос трябваше
Коментари Харесай

Явор Божанков: Държавата агресивно е нагазила в частния сектор


“Как допуснахте да се случи това?” На този въпрос трябваше да отговори лидерът на листата на “БСП за България” във Великотърновска област Явор Божанков по време на срещата си с административния екип на Едноличен търговец “Румяна Хинкова”. Да чуят какво следва да се случи в страната след изключителните парламентарни избори бяха пристигнали най-вече младежи. Въпросите им бяха десетки: по какъв начин ще се преборим със “сивата икономика”, за какво не са всички компании регистрирани по Данък добавена стойност, от кое място ще дойдат парите за обществения пакет, предлаган от Българска социалистическа партия, има ли задоволително средства за пенсии и здраве, по кое време ще има работещо електронно държавно управление, докога ще доплащаме в лечебните заведения, ще станат ли почтени и транспарантни публичните поръчки?

“Виждате по какъв начин политическите сили в даден миг се пробват да се съюзят с по-малкото зло. През 2013 Българска социалистическа партия се съюзи с Движение за права и свободи, с цел да смъкна Борисов. После беше осъдена тежко от гласоподавателите. След това десните направиха държавно управление с ГЕРБ, с цел да не пристигна Движение за права и свободи на власт. После даже не влязоха в Народното събрание. Трябва да се учим от грешките си”, отговори Божанков и изясни, че и след вота на 11 юли няма да има партия, която да може сама да направи държавно управление. Той предизвести, че в идващото Народно заседание ще бъдат нужни голяма мъдрост и отговорност. “За да се махне този модел, би трябвало да намерим път един към друг”, сподели той.

Божанков, който е претендент за трети мандата в Народно събрание, само че е и Председател на Асоциацията на рециклиращата промишленост разиска с представителите на транспортната компания редица браншови проблеми: забавянето на камионите на границата с Румъния, шенгенските “неволи” на водачите, неприятната инфраструктура... Той изясни, че е опитал-по предпочитание на бизнеса във Велико Търново и Горна Оряховица, да промени определения маршрут на автомагистралата Русе-Велико Търново. Стигнали даже до съда, който отхвърлил настояването. Божанков обаче е оптимист, че тази борба не е завършена и в този момент може да бъде възобновена.

По друга болна за Велико Търново тематика - системата за ръководство на боклуци, Божанков изясни: България се заплаща 5 пъти за едни и същи боклуци: първо жителите и компаниите посредством такса боклук, по-късно още един път посредством продуктовите такси, настрана Европейски Съюз е финансирал построяването на депата, други 20% от цената им са пристигнали от държавния бюджет, а на финала още веднъж имаме противозаконни сметища, за чието почистване заплащат общините - т.е. отново от нашите налози.

“Държавата в този момент е влезнала в стопанската система, в частния бранш - остро! С толтакси, да вземем за пример. Там, където няма работа, тя е доста нападателно нагазила. А там, където й е мястото - опазване на здравето, публичен ред, сигурност, я няма, абдикирала е”, безапелационен е Божанков.

„ Джипката, от която до момента ни управляваха, към този момент е бракувана. За да доведем тази смяна до дъно, би трябвало да гласуваме. Трябва да гласуваме самоуверено, би трябвало да гласуваме масово”, приключи Божанков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР