Как доброволческият батальон Азов стана част от украинската войска и

...
Как доброволческият батальон Азов стана част от украинската войска и
Коментари Харесай

Ръководителят на отряда "Азов" Максим Жорин: Мариупол е историческия позор на Руската федерация

Как доброволческият батальон " Азов " стана част от украинската армия и за какво руснаците назовават нацисти членовете му - отговор на тези въпроси даде ръководителят на отряда Максим Жорин пред Нова тв. Той изяснява, че през 2014 година има единствено един отряд " Азов " - който в този момент е в Мариупол.

" Тогава аз бях негов пълководец. Но в следствие се уволних. В първия ден на пълномащабната експанзия против Украйна в града се появи нов " Азов ". Днес аз предвождам " Азов ". Аз съм в Киев. Можем да кажем, че Киев и региона са напълно изчистени от противников войски, само че остават рисковете.

Вчера удари ракета. Убеден съм, че руснаците от време на време ще продължат да стрелят с ракети и авиация по нашата столица ", споделя Жорин и добавя, че унищожават руснаците при всяка опция. " Взех присъединяване в първия пердах за освобождението на Буча, бях очевидец на всички зверства.

Ще притеглим към отговорност всички отговорни. За страдание закононарушенията в Мариупол и Буча могат да се умножат стотици пъти. На руснаците им се желае да управляват изцяло Мариупол ", изясни Жорин. По думите му градът е историческият срам на Руската федерация.

Има видео по какъв начин кадировците водят война с пътни знаци. При цялостно обграждане на града и десетки пъти предимство, те не могат да създадат нищо против силата на украинските герои. Жорин посочи, че руснаците управляват по-голяма част от Мариупол, само че там са и азовците, и граничните войски.

" Веднъж на два часа удря артилерия, непрекъснато падат бомби. Вече повече от 2000 души от персоналния състав на руснаците са унищожени. Прехвърляме нашите войски на изток, с цел да браним Мариупол, само че се нуждаем от поддръжката на целия свят.

Те са терористи, които пристигнаха на нашата земя и убиват нашето спокойно население. Труповете на доста руснаци ще останат на нашата земя ", уточни той. Лейтенант Максим Жорин посочи, че крайцерът " Москва " е бил потънал " ослепително " с украинска ракета. " Това не е първият транспортен съд, който потапяме по този метод.

Всеки ден работим за това да унищожаваме врага по всички линии. Щом те (руснаците - бел. авт.) желаят да мислят, че сами са останали в Украйна, дано го мислят. Истината обаче е, че ние работим те да останат в Украйна по този метод.

Те са терористи и пристигнаха в нашата страна да убиват нашето население ", разяснява Жорин. По въпроса за българските моряци той изясни, че от самото начало поставят старания за това да спасят всички, които са на корабите като заложници. Той отхвърли изрично бойци на " Азов " да са се качвали на кораба " Царевна ", само че добави, че са създали всичко допустимо да има зелени коридори за евакуация.

Жорин съобщи, че освен портовете са минирани, а и жилищни здания. Той удостовери информацията, че руснаците са докарали мобилни крематориуми, с цел да прикрият дейностите си. В тях изгарят освен украинци, само че и своите. Цялото море в този момент се управлява от Русия, те минират всевъзможни обекти, без значение дали са военни или цивилни, или кораби на непознати страни, бе безапелационен той.

" Абсолютно сигурен съм, че руснаците са минирали морето към Мариупол ", сподели лейтенантът. Той назова неистина съветските изказвания, че " Азов " употребява хора като жив щит. Според него по този начин руснаците се пробват да оправдаят своите закононарушения, като да вземем за пример обстрелът на родилния дом и бомбоубежището под театъра в града. " Това са заболели хора.

Сигурно изпитват задоволство, че убиват дами и деца. Но с цел да се оправдаят, споделят, че са го създали украински военни или азовци ", сподели още Максим Жорин. След 2014 година " Азов " стана по-професионална войска, изключителна военна конструкция. Тя не се занимава нито с политическа, нито с друга активност, с изключение на да пази страната си - това бе отговорът на въпроса по какъв начин се е трансформирало формированието.

Лидерът му призна, че когато свърши войната ще се занимава и с социална, и с политическа активност. " Днес не съм политик, а единствено военнослужещ ", уточни Жорин. На въпрос за какво руснаците ги назовават нацисти отговори, че на тях това им е належащо, тъй като се опасяват от подобен фактор като " Азов ".

" Ние сме образец за това по какъв начин свободните хора могат да се провеждат и да пазят своето право на бъдеще и битие. Страхуват се някой да не вземе образец от нас. " Азов " към този момент е образец за геройство. Знакът ни значи концепция на нацията. В него няма нищо друго. Има увещание на пречупен кръст, само че не е по този начин ", изясни още Максим Жорин.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР