Как денонощно да се проследява телесната температура на деца и

...
Как денонощно да се проследява телесната температура на деца и
Коментари Харесай

Български учени създадоха течен термометър

Как непрекъснато да се наблюдава телесната температура на деца и възрастни, без да се употребява устройство? С помощта на термохромен знак беше презентирано за първи път в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “. Иновативният и неповторим артикул към този момент е вписан в българското патентно ведомство и е резултат на упорита, виновна научна работа в изискванията на публично-частно партньорство, оповестиха от Община Бургас.

Ректорът на висшето заведение проф. Магдалена Миткова показа екипа химици и доктори създали изделието. Сред тях за зам.-ректорът на университета доцент Светлана Желева, доктор Антон Танев, доцент Ивайло Танков, доктор Анифе Вели и доктор Радослава Николова.

Продуктът е неповторим и новаторски, непосредствено нанасящ се върху човешката кожа. Разработен е на основата на микрокапсулен пигмент, разтворим в неводна биосреда.

В случай, че нанесеният пласт промени цвета си в различен, това е симптом за нараснала температура.

Показва цената на моментната температура

Индикаторът реагира на телесната температура посредством постепенна смяна на цвета от черен, лилав до розов в интервала 36 °C - 38 °C. Желателно е да се нанася в региона на шията (в горната част, под ухото) и върху китките (от вътрешната страна на близо сантиметър преди дланите).

Важно е да знаете, че разпределението на телесната температура по кожата и вътрешните органи е самостоятелно и въздействие оказват особеностите на обмяната, метаболитните привички и процеси, работата на ендокринните жлези и вегетативната нервна система.

Точен индикатор за съществуването на вирусни положения и грип

Когато има покачване на температурата може да се направи умозаключение, че евентуално човешкият организъм се бори или е при започване на простудно заболяване, грип, вирус или даже зараза. Имайте поради, че температурата в интервала 37,1 °C - 38 °C е така наречен субфебрилна (леко повишена) температура. Тя може да продължи до две седмици след зараза с настинка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР